Pozivamo Vas na promotivni događaj koji će se održati u Gradskoj Vijećnici Grada Mostara u petak 10.2.2017. godine s početkom u 10.00 sati. 

Ovom prilikom će Grad Mostar promovirati izrađeni Akcijski plan energijski održivog razvitka Grada Mostara 2016-2020. 

U okviru procesa BFC (Business Friendly Certification) certifikacije u proteklom periodu je sprovedena recertifikacija općine Sanski Most kako bi se kroz proces evaluacije prema važećem BFC SEE standardu ustanovilo da li navedena općina ispunjava uslove za zadržavanje certifikata.

Ispunjavanjem potrebnih uslova općina Sanski Most je zadržala BFC certifikat u svom vlasništvu.

U Federaciji BiH je ukupno 6 općina i gradova koji su trenutno nosioci ovog prestižnog certifikata:

BFC MREŽA FEDERACIJE BiH ZA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE
OBJAVLJUJE

JAVNI POZIV 
jedinicama lokalne samouprave iz Federacije BiH za učešće u regionalnom programu
Certifikacija općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi
- BFC SEE -

Program Certifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi / Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se provodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. Program je namijenjen općinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

U okviru BFC SEE programa u Beogradu je održan Regionalni forum na kojem su prezentirane predložene inovacije u regionalnom programu certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem.
Prezentiran je prijedlog nove edicije standarda BFC SEE sa nekoliko bitnih izmjena u odnosu na prethodnu ediciju. Izmjene su rezultat iskustava na terenu u radu sa općinama i gradovima te višemjesečnih konsultaciju između svih ključnih aktera u procesu.

u petak, 16.12.2016. u prostorijama restorana ''Romanca'' u Mostaru održana je redovita godišnja sjednica Skupštine Udruženja za ekonomski razvoj REDAH.

Na ovoj 12. po redu sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Upravnog odbora i REDAHA za 2015. godinu. Također, predloženi su i članovi Upravnog odbora za novi četverogodišnji mandat kao i novo rukovodstvo Skupštine, odnosno Predsjednik i dva dopredsjednika.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.