Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) u saradnji sa INTERA Tehnološkim Parkom u Mostaru Vas ovim putem poziva na oficijalnu prezentaciju novog programa pod nazivom “Razvoj radne snage i veći pristup tržištima” (eng. Workforce and Higher Access to Markets Activity – WHAM).

 Prezentacija će se održati 14 decembra, 2017 godine (četvrtak) u 12:00 sati u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka (Adresa: Bišće Polje bb, 88 000 Mostar).

O okviru realizacije projekta ''Razvijanje partnerstva sa privatnim sektorom - Developpp.de program'' u Beogradu je 24. i 25.10.2017. godine održana radionica za DeveloPPP eksperte. 

Radi se o projektu kojeg finansijski podržava GIZ u sklopu podrške BFC SEE procesu certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Osnovna namjera projekta je razvijanje partnerstava sa privatnim sektorom u općinama i gradovima u regiji koji su nosioci prestižnog BFC SEE certifikata.

Na području koje pokriva BFC Mreža Federacije BiH ukupno je 11 certificiranih općina i gradova na čijem području bi se mogla razviti navedena partnerstva sa potencijalnim investitorima.

U Sarajevu je 12. i 13.10.2017. godine održana dvodnevna obuka za općinske timove za certifikaciju.
Radilo se o obuci za timove iz općina Centar Sarajevo, Kakanj i Zavidovići koje su se kandidirale za dobijanje regionalnog certifikata BFC SEE.
Obuka je obuhvatila predstavljanje programa BFC SEE, prezentaciju svih koraka i rokova u procesu certifikacije te prezentaciju svih pojedinih kriterija i potkriterija sa dokaznom dokumentacijom.
Takođe tokom obuke općinskim timovima je prezentirana i e-platforma koja je uvedena u okviru nove Edicije III BFC SEE Standarda i koja omogućava efikasniji i pojednostavljen rad svim stranama uključenim u proces certifikacije.

Ispunjenjem svih uslova propisanih standardom BFC SEE Grad Zenica je postao nosilac certifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification).

Program certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je regionalni proces koji se od 2013. godine provodi u Federaciji BiH. Radi se o procesu koji omogućava ocjenu kvaliteta lokalnih zajednica u pogledu potencijala koje nude potencijalnim investitorima u svim aspektima koji čine lokalni ekonomski razvoj. Osim Bosne i Hercegovine program BFC SEE certifikacije se trenutno provodi na području Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

REDAH zajedno sa svojim partnerima na projektu Vas poziva na INFO DAN o detaljima obuka u sklopu Projekta “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina”.
Info dan će se održati u srijedu, 11. listopada 2017. s početkom u 13,00 sati u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina (restoran Storia), Tasovčići bb, Čapljina.
Tom prilikom svi zainteresirani imat će priliku upoznati se s detaljima obuka, načinu prijave, kriteriju odabira polaznika, te programom obuka.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.