U Sarajevu je 12. i 13.10.2017. godine održana dvodnevna obuka za općinske timove za certifikaciju.
Radilo se o obuci za timove iz općina Centar Sarajevo, Kakanj i Zavidovići koje su se kandidirale za dobijanje regionalnog certifikata BFC SEE.
Obuka je obuhvatila predstavljanje programa BFC SEE, prezentaciju svih koraka i rokova u procesu certifikacije te prezentaciju svih pojedinih kriterija i potkriterija sa dokaznom dokumentacijom.
Takođe tokom obuke općinskim timovima je prezentirana i e-platforma koja je uvedena u okviru nove Edicije III BFC SEE Standarda i koja omogućava efikasniji i pojednostavljen rad svim stranama uključenim u proces certifikacije.

Ispunjenjem svih uslova propisanih standardom BFC SEE Grad Zenica je postao nosilac certifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification).

Program certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je regionalni proces koji se od 2013. godine provodi u Federaciji BiH. Radi se o procesu koji omogućava ocjenu kvaliteta lokalnih zajednica u pogledu potencijala koje nude potencijalnim investitorima u svim aspektima koji čine lokalni ekonomski razvoj. Osim Bosne i Hercegovine program BFC SEE certifikacije se trenutno provodi na području Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

REDAH zajedno sa svojim partnerima na projektu Vas poziva na INFO DAN o detaljima obuka u sklopu Projekta “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina”.
Info dan će se održati u srijedu, 11. listopada 2017. s početkom u 13,00 sati u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina (restoran Storia), Tasovčići bb, Čapljina.
Tom prilikom svi zainteresirani imat će priliku upoznati se s detaljima obuka, načinu prijave, kriteriju odabira polaznika, te programom obuka.

U sklopu projekta „Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina „ kojeg financira Evropska unija od danas 2.10.2017. godine je objavljen Javni poziv neuposlenim licima sa područja Hercegovine koja se nalaze na evidenciji neuposlenih da se prijave za učešće u obukama za stručno osposobljavanje za zanimanja: konobar i kuhar. Ciljnu grupu po ovom Javnom pozivu čine neuposlena lica sa srednjom stručnom spremom, dok će prioritet imati: mladi (do 30 godina), žene, osobe preko 45 godina , socijalno ugrožene kategorije.

U sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. odobren je projekt IRENE čija provedba traje od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine.
Dana, 19.9.2017. u Zadru je održana konferencija početkom provedbe ovog projekta. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici partnerskih institucija, koji su izrazili zadovoljstvo stvorenim partnerstvom ove tri susjedne države u poticanju obnovljivih izvora energije. Kao predstavnici BiH u ovom projektu, konferenciji su nazočili g. Ivan Jurilj, direktor REDAH-a i Gradonačelnik Grada Mostara, g, Ljubo Bešlić.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.