Održana finalna prezentacija projekta ''CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje'' U petak 24.3.2017. godine u Neumu je održana finalna prezentacija projekta „CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski u

U petak 24.3.2017. godine u Neumu je održana finalna prezentacija projekta „CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje. U okviru prezentacije prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava, javnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske obratili su se predstavnici donatora, G. Massimo Mina, šef Operativnog odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini, te predstavnici projektnih partnera. Prezentirani su glavni rezultati dvogodišnjeg projekta kao i dugoročni efekti koje će donijeti implementacija projekta čija je implementacija počela 1.4.2015. godine.

 

Projekt „CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje“ je financirala EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Projekt je uspješno provelo 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Nositelj implementacije projekta u Bosni i Hercegovini je općina Neum sa partnerima Gradom Mostarom i regionalnom razvojnom agencijom REDAH. Nositelj implementacije projekta u Republici Hrvatskoj je Grad Zadar sa partnerima agencijom ZADRA NOVA i udrugom EKO-ZADAR.

Cilj projekta je bio zaštititi i očuvati okoliš, te potaknuti upotrebu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti (EE) i upotrebi sustava koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) u javnom sektoru.

U Bosni i Hercegovini je u okviru projekta realizirano niz aktivnosti:
1) Izrađeni su akcijski planovi/programi energetske učinkovitosti za općinu Neum i Grad Mostar
2) Formirana je Mreža projektnih ideja u oblasti energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u HNŽ
3) Uspostavljeni su EE timovi i EE info pultovi u općini Neum i Gradu Mostaru
4) Implementirane su nove EE tehnologije u općini Neum putem zamjene i postavljanja novih rasvjetnih tijela
5) Održane su edukacijske radionice za strukture javne uprave
6) Provedena je promotivna kampanja na podizanju svijesti o energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša.

 

 

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.