Radionica za DeveloPPP eksperte održana u Bogradu

O okviru realizacije projekta ''Razvijanje partnerstva sa privatnim sektorom - Developpp.de program'' u Beogradu je 24. i 25.10.2017. godine održana radionica za DeveloPPP eksperte. 

Radi se o projektu kojeg finansijski podržava GIZ u sklopu podrške BFC SEE procesu certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Osnovna namjera projekta je razvijanje partnerstava sa privatnim sektorom u općinama i gradovima u regiji koji su nosioci prestižnog BFC SEE certifikata.

Na području koje pokriva BFC Mreža Federacije BiH ukupno je 11 certificiranih općina i gradova na čijem području bi se mogla razviti navedena partnerstva sa potencijalnim investitorima.

Cilj treninga je bio izgradnja kapaciteta za pisanje aplikacija prema DeveloPPP.de programu njemačkog Saveznog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) u partnerskoj strukturi BFC SEE Mreže.

Trening su zajednički organizirali GIZ i NALED kao Regionalni tehnički sekretarijat u BFC SEE procesu.

Tokom treninga je prezentiran sam program te primjeri PPP projekata u zemljama regije.

Takođe, predstavljeni su aplikaciona forma, budžet, operativni plan i formular za izvještavanje.

Na kraju treninga dogovoreni su naredni koraci koji su planirani u projektu kako bi se što prije krenulo sa izradama projektnih aplikacija.

U Federaciji BiH aktivnosti u projektu će koordinirati REDAH kao Tehnički sekretarijat u okviru BFC SEE Mreže Federacije BiH.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.