Praktična škola lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja

REDAH je pokrenuo Praktičnu školu lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (Prolocal)

Cilj pokretanja ovog projekta je jačanje ljudskih kapaciteta iz oblasti regionalnog i lokalnog razvoja kao i poboljšanje korištenja sredstava EU i drugih fondova.
Praktična škola predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti REDAH-a na sistematskoj izgradnji ljudskih kapaciteta u Hercegovini. Program Praktične škole je kreiran kao rezultat analiza REDAH-a koje su pokazale potrebu na terenu za obukama iz odabranih oblasti.
Program je koncipiran tako da se obuke održavaju jednom mjesečno na određenu temu, a kreiran je za 2014. godinu. Obuke i sve prezentacije se temelje na praktičnim i stvarnim primjerima sa interaktivnim oblikom predavanja.

Planirano je da se Praktična škola nastavi i u narednim godinama te da bude dinamičnog karaktera što znači da REDAH namjerava dopunjavati i prilagođavati program na osnovu povratne informacije korisnika i sukladno potrebama u regiji Hercegovine.
REDAH se potrudio da za sve planirane obuke angažira kvalitetne predavače. Predavači su osobe s relevantnim znanjem i iskustvom iz REDAH-a, kao i vanjski stručnjaci i konzultanti iz Bosne i Hercegovine ili susjednih zemalja.

Predviđeni korisnici obuka su javne i nevladine institucije i organizacije s područja Hercegovine i šire, te druga zainteresirana pravna i fizička lica.

Pozivamo sve zainteresirane institucije, organizacije i pojedince da iskažu svoj interes za pojedinačne obuke!


Kontakt:
Kneza M.V.H. 11, 88 000 Mostar
Tel: 036 580 719
Fax: 036 557 211
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.redah.ba

REDAH je, uz podršku GiZ-a, uspješno organizovao trodnevnu praktičnu interaktivnu radionicu o pripremi i pisanju projekata, u okviru svoje praktične škole lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja .

Radionica je održana 17., 18. i 19.11.2015. godine u prostorijama općine Jablanica, uz prisustvo  predstavnika općina, lokalnih razvojnih agencija i nevladinih organizacija aktivnih u oblasti turizma sa područja općina Konjic, Jablanica i Prozor-Rama.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.