Agroturizam u Ravnom

REDAH je u ponedjeljak 26.4.2021. godine održao i treći dan radionice Škole agroturizma, u prostorijama lovačkog doma u općini Ravno.

Teme koje su predstavljene polaznicima su bile:
1. Organizacija događaja
2. Vizualni identitet u ruralnom turizmu
3. Promocija i prodaja u ruralnom turizmu
4. Usluge smještaja

Osim REDAH-ovog osoblja, učesnicima se online obratio gospodin Radomir Stojanović, sa Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija iz Užica, inače ekspert za turizam sa dugogodišnjim iskustvom, te je prezentirao značaj i osnovne aspekte promocije i prodaje u ruralnom turizmu.

Polaznicima je nakon predavanja upriličen ručak u hotelu baština Stanica u Ravnom, što je poslužilo i da se polaznici upoznaju sa ovim objektom koji se nalazi na trasi ĆIRO biciklističke staze i ujedno pokazuje odličan primjer korištenja tradicionalnih zdanja u svrhu turizma. Nakon toga, obavljena je posjeta objektu  konoba Ognjište, u mjestu Trebinja, općina Ravno gdje je vlasnik gospodin Tomislav Batina zajedno sa svojom porodicom uredio objekat koji nudi širok spektar usluga u ruralnom turizmu, koristeći domaće tradicionalne proizvode.

Sljedeći, završni četvrti dan radionice će biti održan u Čitluku u vinskom podrumu Ostojić, u četvrtak 29.4.2021. godine od 9 do 15 sati.
REDAH uz podršku Regional Rural Development Standing Working Group (SWG RRD) organizuje Školu agroturizma/ruralnog turizma za korisnike na području Hercegovine. Namijenjena je za trenutne davaoce usluga i za potencijalne davaoce (poljoprivredna gazdinstva, obrte itd.).
Škola je bazirana na 32 modula koji su razvijeni kroz projekt LANDS u sklopu ERASMUS+ programa. U projektu je ukupno učestvovalo 15 partnera (10 fakulteta, 4 razvojne agencije i 1 NGO) iz BiH, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunije i Grčke.
Svrha obuke je poboljšanje i povećanje diversifikacije poljoprivredne proizvodnje i ruralne ekonomije korištenjem vlastitih resursa, resursa u okruženju i trendova u turizmu, te pružanje novih ili poboljšavanje postojećih usluga u sektoru agroturizma/ruralnog turizma.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.