BFC SEE: ODRŽANA KONFERENCIJA “POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE I POVEĆANJE INVESTICIJA”

Privredna komora Republike Srpske i Mreža za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske (Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, Savez opština i gradova RS), 10. juna 2022. godine, na Jahorini, organizovali su Кonferenciju o razvoju lokalnih samouprava i programu BFC SEE (Program za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi) u Republici Srpskoj – „Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicija“.

Cilj održavanja Кonferencije je promocija rezultata i primjera dobre prakse programa BFC SEE sertifikacije, te razmjena iskustava u oblasti digitalizacije lokalnih uprava, povećanja konkurentnosti i investicija.

Na konferenciji su održane dvije panel diskusije: „ Rezultati BFC SEE programa jedinica lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u regionu “ i „Digitalizacija BFC SEE opština i gradova – primjeri dobre prakse u RS“.

Takođe, na konferenciji je upriličena svečana dodjela sertifikata za 7 BFC SEE u RS :Teslić, Prijedor, Gradiška, Laktaši, Doboj,Кotor Varoš i Zvornik.

Konferenciji je prisustvovao i predstavnik REDAH-a koji je Tehnički sekretarijat BFC mreže Federacije BiH.

Privredna komora Republike Srpske, kao akreditovano tijelo u Republici Srpskoj, od 2013. godine, provodi program sertifikacije gradova i opština, prema BFC SEE standardu. U cilju upravljanja programom u RS uspostavljena je Mreža za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske, koju čine Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, SOGRS, EDA i Privredna komora RS, kao Tehnički sekretarijat.

Od 2013. godine do danas, u Republici Srpskoj, (re)sertifikovano je dvanaest jednica lokalne samouprave prema zahtjevima BFC SEE standarda. To su Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Gradiška, Doboj, Zvornik, Laktaši, Teslić, Novi Grad, Brod i Prnjavor i Кotor Varoš. Trenutno, u procesu (re)sertifikacije su Trebinje, Modriča, Srbac i Stanari.

DSC 8433 DSC 8538 DSC 8619 DSC 8633 DSC 8720


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.