Guest House Check In Stolac – otkrijte tajne malog grada velike historije, kulture i umjetnosti

Svi ti putnici namjernici i usputni turisti došli su da nešto vide. Putnik da vidi ono što vidi, a turisti namjernik da vidi ono zbog čega je uopće i došao. I za jedne i za druge – Guest House Stolac nudi savršenu kombinaciju udobnosti i tradicije.
Stolac nije samo prepoznatljiv po tradicionalnoj hercegovačkoj arhitekturi, mediteranskom ambijentu, kulturi i prirodi, nego i po iznimno kvalitetnim smještajnim objektima. Jedan od njih samom centru Stoca jeste renomirani objekt koji nudi usluge smještaja Guest House Check In Stolac sa specifičnim i jedinstvenim dizajnom interijera. Check In Stolac se nalazi u najljepšem dijelu Stoca - zelenoj oazi, odmah do muzeja Šarića kuća i Čaršijske džamije (Sultan Selim). U blizini je i Stari grad Vidoški.
Check in Stolac je prostor gdje počinje čitava priča o Stocu jer nudi poseban smještaj za sve putnike i turiste. Smještajna jedinica od 7 soba i 2 apartmana čine dobitnu kombinaciju za obilazak ovog hercegovačkog bisera.

Najveća prednost ovog smještaja je što se nalazi u strogom centru, u blizini se nalaze, restoran, slastičarnica, prodavnice i vjerski objekti. Gosti na raspolaganju imaju garažu i parking mjesta. Za aktivne turiste i one koji se tako osjećaju moguće su aktivnosti poput razgledanja i upoznavanja lokalne kulture, obilaska grada i okolice biciklom, sadržaji za sportove na vodi u okviru objekta, vožnja kanuom i sl.
Stolac – mediteranski biser prirode, kulture, bogate historije i velike umjetnosti
Stolac je grad knjiga. Oni koji ga ne posjete pročitali su samo jednu stranicu, a oni koji ga obiđu bogatiji su za nova saznanja koja ih pretvaraju u pripovjedače.
Putovanje kroz Hercegovinu dovest će vas do gradića nastalog na obalama Bregave. Kada se spomene „Stolac“ past će vam na pamet mnoge stvari poput historije, pjesništva, kulture i mediteranske klime, glavnih karakteristika koje su ga oduvijek činile jednim od najprivlačnijih mjesta za posjetiti. Na koju god stranu da se okrenete prirodne & kulturne ljepote u Stocu vam nude raj za oči. Upravo to je razlog zašto su brojni veliki stvaraoci tokom stoljeća dolazili u Stolac i često se u njega vraćali.
Obiđite Bregavu i Radimlju - inspiraciju za velike hercegovačke pjesnike
Ljepote, šum i svježina Bregave, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Svojom predivnom modrom bojom koja se spaja sa sunčevom svjetlošću pravi je raj za oči. Godinama je bila inspiracija pjesnicima & prozaistima, pa je i sam Mak Dizdar gledajući u Bregavu napisao jedno od svojih najupečatljivijih djela – „Modra rijeka“.
Stolac je nadaleko poznat po UNESCO zaštićenim stećcima i jednoj od najvećih nekropola stećaka uopće – Radimlji. Mjesto je to koje najviše govori o srednjovjekovnoj povijesti i posebnoj kulturi Bosne i Hercegovine. Ujedno mjesto gdje je nastala čuvena pjesnička zbirka „Kameni spavač“.
Posjetite Grad Daorson - kiklopski zidovi kao svjedoci davne civilizacije
Nedaleko od Stoca nalazi se Daorson - rijedak trag unikatne kulture jednog posebnog i neobičnog vremena. Riječ je o glavnom gradu heleniziranog ilirskog plemena Daorsi, koji su živjeli od 300. do 50. godine prije naše Ere u dolini rijeke Neretve. Karakterizira tehnika gradnje tradicionalno nazvane „kiklopski zidovi“ izgrađeni kao zaštita eventualnih napada rivalskih naroda. Ta tehnika je tijekom vremena mnogo puta povezivana sa arhitekturom mikenskih gradova homerske Grčke. Značajno je i spomenuti da je na području Daorsona pronađen novac koji se veže za period življenja Daorsa.
Guest House Check In Stolac – udobni odmor u srcu Stoca
Za sve one koji žele obogatiti svoj život ugodnim i mirnim odmorom u prekrasnom gradu koji treba otkrivati danima te si priuštiti lijepe kulturno - historijske i prirodne izlete, Guest House Check In Stolac je najbolja preporuka! Želimo Vam da iskreno osjetite sve ono što ovaj biser Hercegovine nudi od davnina pa sve do danas!
Možete nas pronaći na web stranici www.checkinstolac.com ili društvenim mrežama :
https://www.facebook.com/checkinstolac
https://www.instagram.com/checkinstolac


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.