Izaslanstvo Hercegovine u Briselu

Asocijacija za regionalni razvitak REDAH te Upravni odbor  REDAH-a su, u okviru projekta Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine (CREDO Hercegovina) koji provodi REDAH, a financira Kraljevina Švedska preko Švedske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida), posjetili sjedište EU administracije Brisel. Posjeta je organizirana povodom 11. Europskog tjedna regija i gradova - Otvoreni dani regija i gradova 2013. Domaćin posjete je bio Ured dubrovačko neretvanske županije u Briselu te Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Tijekom studijskog putovanja članovi upravnog odbora REDAH-a posjetili su Misiju Bosne i Hercegovine u Brisleu, te Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Belgiji gdje su se susreli sa šefom misije BiH gosp. Igorom Davidovićem, te otpravnikom poslova Veleposlanstva BiH gosp. Mustafom Halilovićem. Tom prilikom upoznali su se s aktivnostima Misije i Veleposlanstva.

Također, članovi izaslanstva posjetili su i ured kantona Sarajevo u Briselu, gdje je prezentirano funkcioniranje ureda Sarajevskog kantona u Briselu, te ured Dubrovačko-neretvanske županije u Briselu, gdje je domaćin Izaslanstva Župan DNŽ gosp. Nikola Dobroslavić, upoznao članove izaslanstva s načinom funkcioniranja ureda, te potrebom jednog ovakvog ureda u Briselu.

U sklopu programa posjete upriličena je posjeta i Parlamentarnoj skupštini gdje su domaćini bili pomoćnici hrvatskih izaslanika u EU parlamentu,  te je na kraju programa upriličena posjeta uredu Hrvatske gospodarske komore u Briselu, koja je u Briselu prisutna već 13 godina.

Članovi izaslanstva sudjelovali su i na konferenciji Jadransko-Jonska Makroregija: Od strategije do djela, koja je organizirana u okviru Otvorenih dana. U radnom dijelu konferencije sudjelovali su i Predsjednik vlade HNŽ gosp. Denis Lasić, te savjetnica Predsjednika Vlade ŽZH za EU fondove gđica Vesna Hrstić.

Cilj posjete bio je upoznati se s radom i načinom funkcioniranja europskih institucija i regionalnih predstavništava u Briselu kako iz BiH tako i iz Hrvatske, te značajem prisutnosti kako regija tako i općina i gradova u Briselu.

brisel 4
brisel 5
brisel 7
brisel 8
brisel 9

Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO