PRODUŽAVA SE JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SAVJETODAVNE I FINANCIJSKE PODRŠKE RAZVOJU BIZNISA

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar poziva sve zainteresirane nezaposlene mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave za učešće u programu podrške zapošljavanju, koji se provodi u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa  Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM.  Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za 8 nezaposlenih osoba koje registruju svoj biznis.

Pravo na učešće u programu podrške razvoja poslovnih ideja imaju državljani BiH, nezaposlene punoljetne osobe prijavljene na evidenciju službi za zapošljavanje do 35 godina starosti koje žele pokrenuti vlastiti biznis na teritoriji Hercegovine uz financijsku i savjetodavnu podršku REDAH-a. Djelatnost poslovne ideje nije ograničena na IT sektor, ali će prednost imati djelatnosti čije se glavne aktivnosti odvijaju koristeći IT tehnologiju.

Kandidati čija aplikacija zadovolji kriterije Komisije za procjenu poslovnih ideja dobit će priliku za pokretanje biznisa uz savjetodavnu i finansijsku podršku REDAH-a.

Savjetodavna podrška će se odvijati u dva kruga po 3 dana,  a financijska podrška u iznosu do maksimalno 9.150 KM po novoosnovanom biznisu bit će omogućena za maksimalno 8 najbolje ocjenjenih poslovnih planova. Sredstva iz financijske podrške će biti iskorištena za podršku biznisima u skladu sa odobrenim poslovnim planom.

Aplikacijski obrazac sa obveznim dokumentima mora biti podnesena putem e-maila [email protected] , sa naslovom e-maila: „Prijava na javni poziv obuke samozapošljavanje“, a rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objave poziva tj. 18.10.2022. u 15:00.

Tekst javnog poziva i ostali dokumenti su ispod:


LEP Mostar - Prijavni obrazac
PREUZMI
REDAH LEP Mostar - Izjava o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava
PREUZMI
REDAH LEP Mostar - Javni poziv za obuku Pokreni svoj posao
PREUZMI
Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.