Udruženje za ekonomski razvoj REDAH organizira radionice o tradicionalnoj hercegovačkoj kuhinji u funkciji razvoja turizma koje će se održati u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.
Radionice će biti održane 15. travnja 2010. godine s početkom u 13:30 sati na štandu Udruge „Hercegovački STAP“ na Međunarodnom sajmu gospodarstva, Mostar.
Radionice organizira Udruženje za ekonomski razvoj REDAH u suradnji s projektom FIRMA i Udrugom „Hercegovački STAP“ a namijenjene su ugostiteljima, hotelijerima, kuharima i svim zainteresiranim turističkim djelatnicima.
Radionicu pod nazivom „Kulinarska radionica GASTRO Hercegovina: Tradicionalna kuhinja i turizam“ vodit će poznati kulinarski stručnjak Veljko Berbieri koji će govoriti o povijesti i ulozi kulinarstva Hercegovina kao i o njegovoj povezanosti sa sektorom turizma. Sudionicima će biti predstavljena neka od tradicionalnih jela iz Hercegovine.
U drugom dijelu radionice koju će voditi priznati hercegovački enolog Tihomir Prusina sudionici će imati priliku saznati više o specifičnostima enoloških elemenata i njihovom odnosu sa gastronomskom ponudom.
Osnovni cilj organiziranja ovih radionica je podizanje svijesti ugostitelja i turističkih djelatnika o značaju izvorne gastronomske ponude za kreiranje uvjeta za promociju hercegovačke kuhinje kao djela ukupnog doživljaja Hercegovine kao turističke mikro destinacije.
S obzirom da se u sadašnjoj gastronomskoj ponudi u turističkim i ugostiteljskim objektima Hercegovine rijetko mogu naći tradicionalna, tipična i autohtona jela ovog područja REDAH očekuje kako će radionice biti dobra prilika za promociju značaja gastronomske ponude u razvoju turističkog proizvoda.
Ove radionice su prva u nizu aktivnosti koje će REDAH u suradnji s projektom FIRMA organizirati u cilju kreiranja standardiziranog hercegovačkog menija i njegove zaštite.