Kulinarska radionica tradicionalne hercegovačke kuhinje

Udruženje za ekonomski razvoj REDAH organizira radionice  o tradicionalnoj hercegovačkoj kuhinji u funkciji razvoja turizma koje će se održati u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Radionice će biti održane 15. travnja 2010. godine s početkom u 13:30 sati na štandu Udruge „Hercegovački STAP“ na Međunarodnom sajmu gospodarstva, Mostar.

Radionice organizira Udruženje za ekonomski razvoj REDAH  u suradnji s projektom FIRMA i Udrugom „Hercegovački STAP“ a namijenjene su ugostiteljima, hotelijerima, kuharima i svim zainteresiranim turističkim djelatnicima.

Radionicu pod nazivom „Kulinarska radionica GASTRO Hercegovina: Tradicionalna kuhinja i turizam“ vodit će poznati kulinarski stručnjak Veljko Berbieri koji će govoriti o povijesti i ulozi kulinarstva Hercegovina kao i o njegovoj povezanosti sa sektorom turizma. Sudionicima će biti predstavljena neka od tradicionalnih jela iz Hercegovine.

U drugom dijelu radionice koju će voditi priznati hercegovački enolog Tihomir Prusina sudionici će imati priliku saznati više o specifičnostima enoloških elemenata i njihovom odnosu sa gastronomskom ponudom.

Osnovni cilj organiziranja ovih radionica je podizanje svijesti ugostitelja i turističkih djelatnika o značaju izvorne gastronomske ponude za kreiranje uvjeta za promociju hercegovačke kuhinje kao djela ukupnog doživljaja Hercegovine kao turističke mikro destinacije.

S obzirom da se u sadašnjoj gastronomskoj ponudi u turističkim i ugostiteljskim objektima Hercegovine rijetko mogu naći tradicionalna, tipična i autohtona jela ovog područja REDAH  očekuje kako će radionice biti dobra prilika za promociju značaja gastronomske ponude u razvoju turističkog proizvoda.

Ove radionice su prva u nizu aktivnosti koje će REDAH u suradnji s projektom FIRMA organizirati u cilju kreiranja standardiziranog hercegovačkog menija i njegove zaštite.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.