Članovi regionalnog sektorskog odbora za proizvodnju sira na studijskoj posjeti u Republici Italiji

Proteklog tjedna, u periodu od 24.06. do 27.06.2013. godine, članovi regionalnog sektorskog odbora za proizvodnju sira u regiji Hercegovina, posjetili su Republiku Italiju, u sklopu projekta CREDO Hercegovina, kojeg financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj – Sida.

Četverodnevnu studijsku posjetu organizirala je agencija REDAH, a ona je uključivala posjete siranama u regiji Umbria u okolici Perugia-e. 

Predstavnici sektora su imali priliku vidjeti moderno opremljene sirane od kojih neke imaju kapacitet prerade 70000 l mlijeka na dan, a proizvode preko 30 vrsta proizvoda. Mljekare ovako velikog kapaciteta zapošljavaju više od 200 radnika. Osim većih industrijskih pogona posjeta je pružila priliku  da se posjete i manje obiteljske sirane koje se bave proizvodnjom tradicionalnih sireva od nepasteriziranog mlijeka.

Studijska posjeta je imala za cilj analizirati uspješne poslovne koncepte sirana u Italiji, a koji će poslužiti kao osnova budućem rješavanju problema u okviru sektora, te također doprinijeti realizaciji novih poslovnih koraka koji bi vodili ka podizanju konkurentnosti sektora i njegovih članova.

sir josip2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sir josip3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.