Ljepote Trebižata prezentirane novinarima iz BiH

Projektni tim Putova baštine na Trebižatu „Srce Hercegovine“  u suradnji s Turističko-informativnim centrom Ljubuški i organizatorima Ljetnog karnevala u Čapljini organizirao je promotivnu turu za novinare  s ciljem njihovog upoznavanja  s dosadašnjim aktivnostima i rezultatima projekta.

Putovi baštine na Trebižatu „Srce Hercegovine“ projekt je koji financira Europska unija a čiji  je nositelj Asocijacija za gospodarski razvitak Hercegovine – REDAH. Partneri u projektu su općine Grude, Ljubuški i Čapljina, te Udruženje za regionalni ruralni razvitak Hercegovački STAP, a suradnik na projektu je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Na promotivnoj turi sudjelovalo je 15-tak novinara iz 9 novinarskih kuća (BHT, FTV, TV1, Radio Ljubuški, Radio Čapljina, Radio Herceg Bosne, BH Radio, Dnevni list i Večernji  list) koji su tijekom dvodnevne ture snimili materijal i izjave članova projektnog tima, pružatelja usluga i gostiju koje su  sreli tijekom putovanja.

Putovanje je započelo u petak 02.08.2013 na vodopadu Kravice, gdje su snimljeni prvi kadrovi i uzete prve izjave, te je dogovorena sama dinamika ture, zbog specifičnih zahtjeva pojedinih medijskih kuća.. Obilazak je nastavljen posjetom arheološkoj zbirci i galeriji Majka na Humcu , izvorištu Tihaljine u Peć Mlinima i  Ravlića pećini. Prvi dan završio se obilaskom seoskog gospodarstva Marića gaj u Grudama, gdje su novinari uživali u tradicionalnim hercegovačkim jelima i pićem.

Drugog dana novinari su obišli vodopad Koćuša, kao i kupalište i slap Čeveljuša, a tijekom canu safarija na Trebižatu upoznali su se s ostalim  ljepotama i mogućostima rijeke i njezine okoline. Nakon  safarija,  novinari su popratili Ljetni karneval u Čapljini kao dio turističke ponude Hercegovine.

Rezultat ove ture će biti nekoliko tv i radio emisija te novinskih  članaka koji ce građanima BiH približiti turističku ponudu ovog dijela Hercegovine.

tht
tht2
tht3
tht4
tht5
tht6
tht7
tht8

Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.