Nastavak rada na izradi strategija za nevladine organizacije

U periodu od 17.08. do 19.08.2022. godine, REDAH-ov tim je nastavio rad na izradi strategija održivosti prihvatnih centara za nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Aktivnost se realizira  u okviru projekta ENVISION koji provodi Save The Children koji podržava šest nevladinih organizacija koje se bave socijalno ugroženim osobama, dječjim pravima, pravima Roma itd.

Od srijede do petka smo na posebnim radionicama, u koje su bili uključeni članovi upravljačkih tijela, zaposleni i volonteri iz Otaharin iz Bjeljine,  Vermonta iz Brčkog i  Nove generacija iz Banja Luke radili sa akcentom na  strateško fokusiranje, te definiranje strateških ciljeva, prioriteta , mjera i aktivnosti. Radionica je bila interaktivna uz aktivno učešće prisutnih, bazirana je  na osnovu prethodno prikupljenih i analiziranih informacija iz upitnika, komunikaciji sa organizacijama između dvije radionice, SWOT analize, te u razgovoru sa učesnicima radionica. Radionice su karakterisale korisne diskusije, razmjena informacija i prijedlozi za operativni plan.

Na kraju smo dogovorili  koje obaveze i zadaci treba da se urade do sljedeće radionice, te ujedno dogovorili i načine i intenzitet komunikacije između koordinatora iz ovih organizacija i Redah-ovog tima.

Ove sedmice nastavljamo rad na istu temu sa preostale 3 organizacije iz Nikšića, Podgorice i Mostara.

 

slika 2 slika 3 slika 4 slika 5 slika 6


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.