OBAVIJEST: produžen rok za prijavu za javni poziv za učešće na obuci za izradu poslovnih planova

Produžen je rok za prijavu za javni poziv za učešće na obuci za izradu poslovnih planova  namijenjen sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar potpisala je ugovor sa projektom EU4AGRI, na osnovu kojeg planira provesti besplatnu obuku za pisanje poslovnih planova, a realizacija programa obuke će se obaviti u sklopu projekta  „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI), u svrhu ostvarivanja općeg cilja da se ojačaju konzultantske usluge u BiH čime bi se osigurala šira dostupnost ovih usluga krajnjim korisnicima za prijavu i financiranje putem javnih poziva, te podigla kvaliteta konzultantskih usluga u pripremi, pisanju i implementaciji poslovnih planova.

Kroz projekt „STVARANJE TIMOVA KONSULTANATA U HERCEGOVINI“ planirano je održavanje obuke za osobe koje namjeravaju da steknu znanje o poslovnom planiranju i pripremi poslovnih planova u sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda. Inovativnost u pristupu je da će se formirati timovi za pisanje poslovnog plana sačinjeni od dva člana, od kojih će jedan biti ekonomske ili agroekonomske struke, a drugi agronom ili neke druge struke.

Program edukacije je zamišljen da se organizira u 10 jednodnevnih radionica ili 60 sati obuke.

Ako ste državljanin BiH, imate minimalno IV stepen obrazovanja, poznajete rad na računaru, imate želju i spremnost za pohađanjem obuke (minimalno 70%, kako bi imali pravo na sticanje Certifikata o uspješno završenoj obuci) pozivamo Vas da se prijavite na ovaj javni poziv i iskoristite priliku za razvoj svog poslovanja u sektoru poljoprivrede.

Prijaviti se mogu pojedinačni aplikanti, ali i timovi koji se sastoje od jednog kandidata poljoprivredne struke i jednog kandidata ekonomske struke ili neke druge struke. Detaljne informacije o Javnom pozivu možete naći na https://redah.ba/wp-content/uploads/2023/05/Javni-poziv-za-konsultante-za-obuku-pisanja-poslovnih-planova.pdf  , a prijaviti se možete  prijavite se putem Google obrasca za prijavu https://docs.google.com/forms/d/1jWPs9UhI6vtGmB-zhDi737IZodHYbozQDq4usVJcjB4/viewform?edit_requested=true ili putem e-maila: [email protected]   i Obrasca za prijavu https://redah.ba/wp-content/uploads/2023/05/Obrazac-za-prijavu-za-ucesce-u-obuci-izrade-poslovnih-planova.docx  . Obuka i prateći materijali su besplatni i odabrani polaznici nisu obavezi platiti kotizacije. Broj mjesta za polaznike obuke je ograničen.

Rok za prijavu: 18.05.2023., do 16:00 sati.

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnji projekat (2020-2024.) koji ima za cilj da modernizira poljoprivredno-prehrambeni sektor i poboljša ruralnu ekonomiju povećavajući konkurentnost poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga. Projekat provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA). Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 miliona eura i finansira ga Evropska unija sa 20 miliona eura, a UNDP i CzDA sa 250.000 eura.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama u toku trajanja poziva možete se obratiti na e-mail adresu [email protected] ili telefon 036 557 210.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.