Obuka EURELSMED-a u Trebinju

 

U hotelu Platani u Trebinju je od 17.05.2011. do 20.05.2011. godine održan trening za općinske službenike sa temom ''Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičkoj matrici za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih / budućih programa finansiranja''.

Trening je realizirao EURELSMED u suradnji sa agencijom REDAH i Agencijom za mala i srednja preduzeća RS-a RARS. Učesnici su bili službenici iz 7 opština iz istočne Hercegovine (Trebinje, Bileća, Gacko, Nevesinje, Istočni Mostar, Berkovići i Ljubinje).

Ovo je jedan u nizu treninga koji se organiziraju širom BiH u okviru projekta kojeg finansira Evropska Unija ''Podrška EU institucionalnom jačanju kapaciteta regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva'' (EURELSMED).

Trening je praktičnog karaktera i učesnici imaju priliku raditi praktično na razrađivanju svojih projektnih ideja.

Cilj obuke je osposobljavanje općina za bolju pripremu aplikacija za finansiranje projekata od međunarodnih donatorskih organizacija, uključujući EU, te da se sredstva koja su na raspolaganju efikasnije koriste u implementaciji projekata.

Predavači na treningu su bili g-din Pavlos Kollias, savjetnik za regionalni razvoj i savjetovanje općina i g-đa Stefania Popa, ekspert za regionalni i lokalni razvoj.

eurelsmedtreb2

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.