Obuka o korištenju digitalnih alata za poljoprivrednike u Ljubuškom

U Ljubuškom će se 28.02.2023. godine sa početkom u 09,00 sati u gradskoj vijećnici održati obuka za poljoprivrednike o korištenju sofvera AgroLIFE i podataka sa 5 agro-meteoroloških stanica koje su postavljene na području Ljubuškog.

Aktivnost je dio projekta „Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“ , čiji je cilj uvođenje digitalizacije poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog.

Projekt se implementira u okviru programa develoPPP.de koji provodi GIZ po nalogu njemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) u partnerstvu sa tvrtkom Telegroup i mrežom BFC SEE koju  predstavljaju NALED i REDAH.

Grad Ljubuški je na svojoj web stranici objavio Poziv za sudjelovanje na obuci za korištenje platforme AgroLIFE i novopostavljenih agrometeoroloških stanica.

Prenosimo tekst poziva:

U okviru projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem”, 28. veljače (utorak) s početkom u 9:00 sati u Gradskoj vijećnici Ljubuški bit će održana interaktivna obuka za korištenje softvera i platforme AgroLIFE kao i obuka za pristup i korištenje novopostavljenih agrometeoroloških stanica na području Grada Ljubuškog koje su nedavno postavljene na lokacijama: Crnopod, Studenci, Pregrađe, Šipovača i Plantaža u Ljubuškom.

Pozivamo poljoprivrednike i druge zainteresirane građane da nazoče i aktivno sudjeluju u obuci, jer će upotreba ovih modernih alata biti od značajne koristi za proizvođače, upravu i stručne službe.

Podaci sa meteostanica dostupni su svim korisnicima državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa područja Grada Ljubuškog i šire.

Podatke sa meteostanica moguće je koristiti kroz AgroLIFE digitalnu platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Potrebno je da skinete mobilnu aplikaciju sa google trgovine, besplatno se registrirate i počnete upravljati svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta.

Podaci sa meteostanica također su dostupni i putem sljedeće web stranice – https://farmer.agrolife.world/. Da biste putem ove web stranice pristupili podacima sa meteostanica za Grad Ljubuški treba koristiti sljedeće pristupne podatke:

Korisničko ime: Ljubuski

Šifra: meteo

Za više informacija o projektu, AgroLIFE aplikaciji i meteostanicama možete se obratiti Službi za gospodarstvo i poljoprivredu.

Napomena: U privitku se nalaze osnovne informacije o postavljenim agrometeorološkim stanicama.

Služba za gospodarstvo i poljoprivredu

 

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti digitalnog upravljanja zemljištem i to kroz:

-unapređenje transparentnosti u procesu digitalnog upravljanja zemljištem

-modernizaciju usluga koje pružaju lokalne samouprave

-regionalnu razmjenu iskustava u ovoj oblasti

Regionalni projekat “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“ sprovode GIZ i kompanija Telegroup, u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Privredna komora Republike Srpske i Privredna komora Crne Gore, u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.