Održan okrugli stol „Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera“.

Danas, 15.02.2013. u prostorijama tehnološkog parka INTERA održan je okrugli stol na temu „Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera“.

Okrugli stol organizirala je Asocijacija za gospodarski razvitak – REDAH uz podršku Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta, Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GiZ) i Švedske međunarodne agencije za razvoj (Sida).

Cilj okruglog stola bio je okupiti predstavnike privatnog i javnog sektora zainteresirane za uspostavu i razvoj klastera u Hercegovini, i šire u Bosni i Hercegovini. 

Na početku ovog događaja sudionicima okruglog stola obratio se g. Ivan Jurilj, direktor REDAH-a, toplo ih pozdravio i zahvalio na odazivu te. U nastavku, program okruglog stola moderirao je Mr. Sc. Zrinski Pelajić, direktor tvrtke Illiricum savjetovanje i stručnjak za klastere. Gospodin Pelajić je dao uvod u panel raspravu na ovu temu a govornici su bili:  g. Jozo Bejić, tajnik FMRPO-a, g.Zdenka Mesić, Ministarstvo poduzetništva i obrta RH; g. Velimir Bohač, klaster menadžer Grozd Plavac Mali d.o.o., g. Milan Šolaja, izvršni direktor Vojvodina, ICT klaster, g. Zoran Pekez, Project menadžer, Vojvodina, metal klaster, g. Šime Klarić, predsjednik udruge obiteljskih i malih hotela. Na kraju rasprave, g. Nevzet Sefo, voditelj odjela za poduzetništvo u REDAH-u predstavio je 5 najdinamičnijih sektora u Hercegovi, kao potencijale za razvitak klasterskih inicijativa.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici državnih i županijskih razina vlasti, predstavnici NVO-a,  te gospodarstvenici iz Hercegovine.

 

os3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

os

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO