Održan radni sastanak na temu ubrzanja procesa evropskih integracija BIH

Dana 20.5.2013 u prostorijama REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu na  Buni, u  organizaciji Savjeta za zelenu gradnju iz  Sarajeva je održan konzultativni sastanak u okviru projekta „Zašto nam je potrebno državno ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini“. Na sastanku su učesnicama/ima prezentirani preliminarni rezultati istraživanja o svim ekonomskim, socijalnim i drugim posljedicama neuspostavljanja potrebnih institucionalnih struktura u Bosni i Hercegovini iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

Organiziranje konzultativnih sastanaka ima za cilj podsticanje dijaloga i zajedničkog rada vladinog i nevladinog sektora na analizi dosadašnjih rezultata istraživanja te da se kroz sinergijsko djelovanje dođe do konstruktivnih rješenja i prijedloga.

Na današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici vladinog,nevladinog sektora, kao i predstavnici naučnih institucija, koji su aktivnim učešćem u diskusiji dali određene komentare i sugestije,  s ciljem da se  ubrza proces evropskih integracija  BIH u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

zelena gradnja2


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.