Održan sastanak sektorskog odbora za sektor plastike

U okviru projekta „Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine – CREDO Hercegovina“, koji provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH), a financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvitak – Sida, u utorak 06.09.2011.godine u Širokom Brijegu održan je prvi inicijalni sastanak sektorskog odbora za sektor plastike.

Naime, u okviru ovog projekta izabrano je pet najdinamičnijih sektora u Hercegovini: metal, proizvodnja sira, plastika, turizam i informacijsko-komunikacijske tehnologije, na koje će se projekt fokusirati u sljedeće dvije godine. Za svaki od sektora formiran je sektorski odbor sastavljen od vlasnika ili menadžera malih i srednjih tvrtki iz tih sektora, s ciljem identifikacije problema, izazova u lancu vrijednosti svakog pojedinog sektora, te iznalaženja načina za njihovo rješavanje. Zaključci ovih sastanaka, poslužit će za identifikaciju problema unutar sektora, koji će se uz potporu lokalnih stručnjaka artikulirati pomoću alata kao što su gap analiza i analiza lanca vrijednosti što će rezultirati izradom akcijskog plana sa smjernicama za rješavanje pojedinih problema.

Na sastanku je prezentirana metodologija rada sektorskih odbora u iduće dvije godine, te se također razgovaralo o aktualnoj problematici i stanju u ovom sektoru. Na sastanku su osim predstavnika tvrtki iz sektora plastike učestvovali i predstavnici agencije NERDA iz Tuzle koji su implementirali sličan projekat u sjeveroistočnoj BiH, te predstavili rezultate svog projekta kao i prof.dr. Željko Stojkić kao lokalni ekspert za sektor plastike.

plastika2


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.