Održan sastanak Upravnog odbora REDAH-a i Regionalnog razvojnog odbora projekta CREDO Hercegovina

 

U ponedjeljak 5. ožujka 2012. godine u Mostaru, održan je redoviti sastanak Upravnog odbora Agencije REDAH. Upravni odbor je tom prigodom razmatrao pitanja bitna za nesmetano funkcioniranje Agencije, te donio odgovarajuće odluke i zaključke.

Na sastanku je dat pregled aktivnosti u prethodnom razdoblju s posebnim akcentom na sljedeće projekte: 'CREDO Hercegovina' koji je usmjeren na povećanje konkurentnosti regije Hercegovina i otvaranje radnih mjesta, 'Putovi baštine na Trebižatu:Srce Hercegovine' koji ima za cilj unaprijediti turističku ponudu u Hercegovini, te 'Prilika plus' koji je usmjeren na jačanje radne snage i razvitak poslovnih planova tvrtki u službi zapošljavanja.

 

Također je bilo riječi i o planiranim aktivnostima pri čemu se prvenstveno misli na raspisivanje javnog natječaja za Razvojni fond, organiziranju Konferencije na temu „Konkurentnost gospodarstva BiH i izazovi ulaska Republike Hrvatske u EU za BiH“ i okruglog stola na temu turizma u sklopu Gospodarskog sajma Mostar 2012.

Na sastanku je razmatran i Poslovni plan REDAH-a za 2012. godinu koji obuhvata sve aktivnosti i troškovne aspekte poslovanja u tekućoj godini. Upravni odbor je konstatirao da su ključne aktivnosti Poslovnog plana detaljno razrađene i da je ostavljeno dovoljno prostora za iniciranje novih aktivnosti i projekta, te je usvojio prezentirani Poslovni plan za 2012. godinu.

U svijetlu priprema za održavanje godišnje Skupštine razmatrano je i usvojeno godišnje izvješće o radu REDAH-a za 2011. godinu.

Upravni odbor REDAH-a ima ulogu i Regionalnog razvojnog odbora za projekt 'CREDO Hercegovina', kao savjetodavnog tijela koji koordinira aktivnosti u provedbi ovog projekta. U cilju učinkovitije provedbe projekta Regionalni razvojni odbor je usvojio 'Pravilnik i tendersku dokumentaciju za Razvojni fond', kojim se reguliraju iznosi, kriteriji i prihvatljivost projektnih aktivnosti koje će biti predmet financiranja kroz Razvojni fond. Također je usvojen dokument 'Analiza stanja s preporukama za osnivanje razvojnih jedinica u općinama'. Polazna pretpostavka za izradu ovog dokumenta bilo je nepostojanje razvojnih jedinica ili odjela u općinama. Ovaj dokument, kao što je navedeno i u naslovu, se bavi analizom stanja u općinama sa stajališta poslova koji su potrebni i prisutni u općinama, a ne nalaze se u opisu radnih mjesta i daje prijedloge za rješavanje ovog pitanja.

U konačnici, Regionalni razvojni odbor je sugerirao REDAH-u da inicira i sagleda mogućnost formiranja financijske sheme za pružanje interventne potpore razvojnim projektima, a koja bi u budućnosti bila revolving karaktera.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.