Održan seminar na temu Lean Menadžment

U okviru provedbe projekta ''Konkurentni regionalni ekonomski razvoj u Hercegovini – CREDO Hercegovina'' i uz potporu projekta „P.In – AL.BO: Razvoj inovacija u Albaniji i Bosni i Hercegovini“, 07.06.2013. REDAH je zajedno s Fakultetom strojarstva i računarstva u Mostaru, tvrtkom FEAL, te tehnološkim parkom Intera organizirao seminar na temu Lean menadžment – od ideje do poslovne izvrsnosti, u prostorijama tvrtke FEAL u Širokom Brijegu.

U okviru seminara sudionici su upoznati sa načinom primjene LEAN koncepta kao i o iskustvima u implementaciji LEAN-a u hrvatskim i njemačkim poduzećima.

Pored ovih sadržaja, u okviru seminara, predstavljen je njemački institut Fraunhofer-IPA iz Stuttgarta kao i način njihove suradnje s gospodarstvom i fakultetima.  U vrijeme pauze učesnici seminara su imali prigodu obići i upoznati pogone poduzeća FEAL d.o.o.

Predavači na seminaru su bili predstavnici njemačkog instituta Fraunhofer IPA – Stuttgart,  profesori sa sveučilišta iz Zagreba, Splita i Mostara kao i predstavnici hrvatskih poduzeća Končar energetski transformatori d.o.o. i Novi Feromont d.o.o. koji su uspješno implementirali Lean menadžment.

Na seminaru je sudjelovalo 79 predstavnika poduzeća iz Bosne i Hercegovine koje zapošljavaju oko 3500 radnika.

Projekt „P.In – AL.BO“ je financiran od strane Ministarstva gospodarskog razvitka Republike Italije u suradnji s Udruženjem gospodarskih komora regije Molise, te Gospodarskom komorom Pisa, Italija i Gospodarsko-industrijskom komorom Tirana, Albanija.

lean

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.