Održan treći sastanak sektora plastike

 

U okviru projekta „Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine – CREDO Hercegovina“, koji provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH), a financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvitak – Sida, u srijedu 04.04.2012.godine u prostorijama poduzeća TEM Mandeks u Širokom Brijegu održan je treći sastanak odbora za sektor plastike.

 

Na ovom sastanku odbora predstavljen je nacrt analize sektora plastike u Hercegovini koji je izradio doc. Dr. Željko Stojkić, lokalni ekspert za plastiku. Članovi odbora plastike su dali svoje konstruktivne prijedloge za finalizaciju ovog dokumenta. REDAH je predstavio javni poziv za prijavu projekata za sufunanciranje.

Nadalje, na sastanku se razgovaralo o zakonu o upravljanju otpadom i nedostacima istog kako bi se omogućila nabavka sirovina iz recikliranog otpada i uspostave tržišta reciklažne plastike.

Na kraju sastanka su finalizirani detalji oko studijske posjete sektorskog odbora za plastiku, čiji članovi su izrazili želju za posjetu sajmu Plast 2012 u Milanu.

sefo 1

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.