Održana 2. SNV/DEI radionica

 

Prošli mjesec krenuo je sa implementacijom projekt Lokalizacija Evropske Unije, kojeg implementira Holandska agencija za razvoj SNV u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije. Glavni cilj projekta je ubrzanje procesa evropskih integracija u BiH kroz aktivnije učešće lokalnih zajednica u tom procesu. Projektom će se izgraditi i ojačati već postojeći kapaciteti općina za njihovo što efikasnije učešće u procesu evropskih integracija. Trajanje projekta je 3 godine. SNV i DEI će angažirati vrhunske eksperte, koji će pružiti adekvatnu obuku učesnicima projekta.

 

REDAH je odabran da bude koordinator za implementaciju aktivnosti na području Hercegovine u narednih 6 mjeseci i koordinira aktivnosti sa općinama. U toku ovog perioda biće organizirano 8 edukativnih radionica za predstavnike 6 općina iz Hercegovine koje čine jedan od 4 klastera u BiH. Članice hercegovačkog klastera su sljedeće općine: Berkovići, Konjic, Grad Mostar, Neum, Široki Brijeg i Trebinje. Svaka od navedenih radionica se organizira u dva termina koji pokrivaju teoretski i praktični dio radionice. Sve općine će ugostiti barem po jednu radionicu.

Jučer, 11.05.2010. godine u Mostaru je održan teoretski dio radionice 2 za delegirane predstavnike 6 općina. Tema ove 2. po redu radionice je bila pravni sistem EU i uticaj na lokalnu zajednicu. Praktični dio radionice je planiran za 25.05.2010. godine, također u Mostaru.

snv 2

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.