Održana obuka na temu ''Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičkoj matrici za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih/budućih programa finansiranja''

U okviru projekta EURELSMED koji finansira Evropska Unija te uz podršku REDAH-a, od 02.11.2010. do 05.11.2010. godine, u hotelu ERO u Mostaru je održana obuka na temu ''Upravljanje projektnim ciklusom i pristup logičkoj matrici za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih/budućih programa finansiranja''. Obuci su prisustvovali službenici iz 8 općina: Čapljina, Čitluk, Jablanica, Konjic, Neum, Prozor-Rama, Ravno i Stolac.

Cilj navedene obuke je osposobljavanje općina za bolju pripremu aplikacija za finansiranje projekata od međunarodnih donatorskih organizacija, uključujući EU, te da se sredstva koja su na raspolaganju efikasnije koriste u provedbi projekata.

Predavači na obuci su bili g-din Pavlos Kollias, savjetnik za regionalni razvoj i savjetovanje općina i g-đa Stefania Popa, ekspert za regionalni i lokalni razvoj.

EURELSMED je trogodišnji projekat koji nudi široki spektar podrške, savjetovanja i obuke za regionalne i lokalne razvojne agencije u BiH. EURELSMED projekat nastoji pružiti pomoć lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama u BiH u razvoju i upravljanju infrastrukturom za poslovnu podršku, razvoju konzistentnih i koherentnih usluga za male biznise i povećanju kapaciteta opština da implementiraju razvojne projekte.

Ovo je bio prvi od tri ovakva treninga koje su planirana da se održe u regiji Hercegovina. Planirano je da se sljedeća dva treninga za opštinske službenike održe u Trebinju i Tomislavgradu.

eurelsmed2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eurelsmed3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.