Održana PCM radionica s temom ''Priprema projektnih prijedloga prema metodologiji Evropske Unije''.

 

U sklopu Praktične škole regionalnog razvoja REDAH je održao još jednu u nizu PCM radionica s temom ''Priprema projektnih prijedloga prema metodologiji Evropske Unije''.

Ovaj put je dvodnevna PCM radionica održana za predstavnike općina Kupres i Tomislavgrad, te za službenike javnog poduzeća ŠGD ''Hercegbosanske šume'' d.o.o. Kupres.

Radionica je održana 12. i 13.02.2013. godine u prostorijama REDAH-a.

Navedene institucije su izrazile svoje interese i potrebu za organiziranjem ovakve obuke kako bi poboljšali svoje kapacitete u pripremi projektnih prijedloga, vezano za pozive za projektne prijedloge koje raspisuje Evropska Unija.

Predavači na radionici, službenici REDAH-a, su upoznali učesnike sa strukturom fondova Evropske Unije koji trenutno BiH stoje na raspolaganju, te sa procedurama vezanim za pripremu projektnih prijedloga i apliciranje na navedene fondove. Također, na radionici su urađene i praktične vježbe pripreme projektnog prijedloga na konkretnom primjeru koji su predložili učesnici na radionici.

REDAH, prepoznavajući potrebe institucija i organizacija u regiji, nastavlja i dalje s praksom organiziranja radionica koje prije svega imaju za svrhu podizanje kapaciteta u regiji za bolje korištenje fondova Evropske Unije u narednom razdoblju.

pcm 2013

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.