Održana prezentacija programa IPA II

U ponedjeljak 20.05.2013. godine u prostorijama REDAH-a, u okviru projekta „P.In – AL.BO: Razvoj inovacija u Albaniji i Bosni i Hercegovini“ održana je prezentacija programa IPA II, namijenjena osoblju agencije REDAH. Projekt „P.In – AL.BO“ je financiran od strane Ministarstva gospodarskog razvitka Republike Italije u suradnji s Udruženjem gospodarskih komora regije Molise, te Gospodarskom komorom Pisa, Italija i Gospodarsko-industrijskom komorom Tirana, Albanija.

REDAH uvijek prati aktuelne informacije i dešavanja u pogledu korištenja programa i fondova Evropske Unije te je u tu svrhu organizirana ova prezentacija.

Prezentaciju je održala g-dja Zara Halilović, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije.

G-dja Halilović je prezentirala iskustva u korištenju sredstava programa IPA I u Bosni i Hercegovini, te je nakon toga predstavila osnovne karakteristike novog programa IPA II koji pokriva naredno programsko i budžetsko razdoblje u planiranju Evropske Unije od 2014. do 2020. godine.

Program IPA II se razlikuje od prethodnog programa prije svega po strateškom pristupu u rješavanju problematike u određenim oblastima. Radi se o novom pristupu Evropske Unije u načinu pružanja podrške zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, što predstavlja novi izazov za sve organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini u pokušajima da iskoriste sredstva koja stoje na raspolaganju.

ipa redah


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.