Održana redovita godišnja skupština REDAH-a

Danas je u Mostaru u prostorijama Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu pri REDAH-u održana redovita godišnja skupština Udruženja za regionalni ekonomski razvitak Hercegovine REDAH.  Skupštini REDAH-a, koju čine načelnici 22 općine iz regije Hercegovina, gradonačelnik grada Mostara, te  predstavnici privatnog i nevladinog sektora. Pozdravnim riječima obratili su se predsjednik Skupštine, gosp. Boško Buha, predsjednik Upravnog odbora REDAH-a, gosp. Zdravko Prka i direktor REDAH-a, gosp. Ivan Jurilj.

Na Skupštini je prezentirano i jednoglasno usvojeno izvješće o radu Upravnog odbora za 2010. godinu čiji je sastavni dio izvješće o radu REDAH-a za proteklo razdoblje, te usvojena inicijativa iz općine Posušje da se formira jedna radna grupa koja bi pružila pomoć općinama u njihovom prestrukturiranju u skladu s specifičnostima svake od općina, ali i razvojnim trendovima u BiH i okruženju.
Direktor REDAH-a, gosp. Ivan Jurilj se osvrnuo na poslovni plan REDAH-a i četiri glavna stupa aktivnosti REDAH-a koji se odnose na jačanje  okvira za regionalni gospodarski razvitak; unapređenje ruralnog sektora, te sektora poljoprivrede i turizma; unapređenje poduzetništva i promociju ulaganja, te razvitak prekogranične i međunarodne suradnje. Ove aktivnosti se realiziraju kroz provedbu niza projekata od kojih ćemo navesti tri uspješno završena projekta u 2010. godini: Uspostava Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu, Vaučer shema za treninge i konzultacije za MSP-e i Poduzetničke zone koje je financirala Vlada Kraljevine Španjolske putem svoje Agencije za međunarodnu suradnju i razvitak (AECID). U 2010. godini je potpisan ugovor o provedbi projekta  Konkurentni regionalni gospodarski razvitak Hercegovine – CREDO, a koji financira švedska vlada kroz Švedsku agenciju za međunarodni razvoj – Sida. Svi ovi projekti su temelj za daljnje jačanje kapaciteta regije Hercegovina i privlačenje investicija u Hercegovinu, te podloga za stvaranje preduvjeta za privlačenje sredstava iz pristupnih fondova Europske unije. 
Pored izvještajnog, Skupština je imala i izborni karakter te je u tom smislu izabrano novo predsjedništvo Skupštine i novi Upravni odbor uzimajući u obzir ravnomjernu teritorijalnu i nacionalnu zastupljenost predstavnika općina, te vladinog i nevladinog sektora. Posebno je važno istaći da su dosadašnje predsjedništvo Skupštine i Upravni odbor radili u ozračju međusobnog uvažavanja i svojim radom poduprli i omogućili nesmetano funkcioniranje REDAH-a. Upravna tijela REDAH-a su  naglasila da se agencija uspjela pozicionirati ne samo zahvaljujući aktivnom djelovanju članstva i uprave, već i svestranom zalaganju djelatnika REDAH-a. 
Članovi Skupštine, a posebno općine su pozvane da i same iniciraju i predlože REDAH-u aktivnosti, koje su od interesa za njihovo funkcioniranje.
Po završetku održavanja Skupštine upriličena je i prigodna zakuska kojom je zajednički obilježen uspješan završetak poslovne godine.

skupstina1


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.