Održane radionice za izradu zanimanja: „Serviser elektro-mehaničkih sklopova u proizvodnji“ i „Tokar“

Unutar provedbe Programa Prilika Plus u prostorijama Tehnološkog parka INTERA, dana 08. i 09.09.2012. održane su radionice za izradu profila zanimanja: „Serviser elektro-mehaničkih sklopova u proizvodnji“ i „Tokar“. Program Prilika Plus zajednički provode Udruženje za regionalni ekonomski razvitak Hercegovine REDAH i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RARS,  uz podršku Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC).

Program Prilika Plus je usmjeren ka unapređenju sektora ne formalnog obrazovanja odraslih u BiH. Svrha Projekta je obučiti dovoljan broj ljudi u okviru odabranih gospodarskih sektora u BiH za popunjavanje praznina kod identificiranih nedostajućih zanimanja na tržištu rada. Trenutno se Program nalazi u fazi prevođenja identificiranih ključnih nedostajućih vještina u odgovarajuće planove i programe obuke.

Kao osnovni alat za izradu odgovarajućih programa obuke koristi se DACUM metodologija („Developing A CUrriculuM“) koja uključuje poslodavce u proces razvijanja programa. Koristeći se ovom metodologijom jasno su definirane dužnosti, zadaci i koraci,  unutar zanimanja „Serviser elektro-mehaničkih sklopova u proizvodnji“  i “ Tokar“  koje je neophodno provesti za uspješno obavljanje posla. Također, metodologijom su definirana i sva neophodna znanja i vještine, alati i oprema, ali i ponašanja i stavovi zaposlenih u okviru radnog mjesta.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.