Održano finalno takmičenje za izbor najboljeg studentskog poslovnog plana

Mostar – u srijedu, 25. januara 2012. godine, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru održao je finalni dio takmičenja za izbor najboljeg studentskog poslovnog plana za školsku 2011/2012. godinu i podijelio nagrade za najuspješnije planove.

Najboljim studentskim planom proglašen je plan Andreje Pavković i Ane Bogdanović. Goran Pejković i Marin Pažin osvojili su drugo mjesto, dok su treće mjesto dijelili planovi Josipa Katića i Dražena Njavre, te Maje Zorić i Ive Šimić.

Cilj održavanja ovog takmičenja je priprema studenata Ekonomskog fakulteta u Mostaru sukladno EU praksi i edukacija iz poduzetništva ali i gospodarstva uopće, poticanje stvaranja poduzetničkog duha, sticanje znanja za izradu poslovnih planova i pronalazak modela za realizaciju najboljih ideja u praksi.

„Biznis plan predstavlja osnovno oruđe poduzetnika i on je ogledalo vještina i želje poduzetnika koji upravlja svojim poslom. Svrha biznis plana je pomoći poduzetniku ostvariti zadane ciljeve uz što manje potreba i neplaniranih aktivnosti“ rekao je Bejić.

Ovo takmičenje, za studente druge godine Ekonomskog fakulteta, organizira se već šestu godinu zaredom i to na inicijativu profesora Zdenka Klepića, a u suradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Regionalnom agencijom za razvoj Hercegovine REDAH.

Odabir najboljih radova izvršila je komisija u sastavu Zdenko Klepić, izvanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru, Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Ivan Jurilj, Regionalna razvojna agencija REDAH, Davor Krezić, Tehnološki park Mostar i Tomislav Majić, Udruženje za poduzetništvo i posao LINK.

S obzirom na veliki broj poslovnih planova Komisija je od ukupno 120 izabrala osam poslovnih planova koji su prezentovali i od kojih je izabrano četiri projekata za prva tri mjesta.

Nagrade je dodijelio Jozo Bejić, sekretar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koje je u zadnje tri godine osiguralo novčane nagrade za najbolje, odnosno najuspješnije studentske poslovne planove.

Natjecanje se održalo u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

(fmrpo.gov.ba)

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.