Održan info dan u okviru EU projekta „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“

U srijedu 29.05.2024. godine, u Mostaru, REDAH je organizovao info dan u okviru EU projekta „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“

Vodeći projektni partner je Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar, koji će zajedno sa partnerima, Poljoprivredni klaster Stara Hercegovina iz Trebinja i Zaklada LINNOVATE iz Livna, predano provoditi projekt unapređenja aktivizma organizacija civilnog društva kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama, te uspostave funkcionalne i održive mreže za ruralni razvoj Hercegovine, kako bi svojim aktivnostima poboljšala uslove života i rada stanovnika Hercegovine.

Projekt će trajati tri godine (2024-2027), ukupne vrijednosti 662.133 Eura, od čega EU finansira 90% vrijednosti projekta (595.800 Eura).

Učesnici info dana su bili predstavnici javnog, nevladinog i privatnog sektora koji su akteri ruralnog razvoja Hercegovine.

Sudionicima konferencije za medije su se obratili gospodin Ivica Sivrić, direktor REDAH-a i rukovoditelj projekta, i predstavnici projektnih partnera gospodin Nikola Periša, direktor Zaklade Linnovate, Livno, i gospodin Bojan Grahovac, predstavnik Poljoprivrednog klastera Stara Hercegovina iz Trebinja.

Održivi razvoj ruralnog (negradskog) prostora ključan je za održanje resursne osnove, valorizacije strateških prednosti, posebice malog poduzetništva kao pokretača inovativnosti, te demografske stabilizacije, kroz lokalna partnerstva u kojima organizacije civilnog društva i razvojni dionici imaju značajnu ulogu.

Navedeno je prepoznato u okviru programa podrške Europske unije organizacijama civilnog društva, čiji je jedan od projekata predstavljen u formi info dana u okviru projekta koji financira Europska unija „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“. Tom prigodom, predstavljeni su ciljevi, očekivani rezultati i planirane aktivnosti, te ključni sudionici projekta.

DSC 0013 DSC 0016 DSC 0018 DSC 0028 DSC 0041


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.