Održan okrugli sto na temu Reforme u FBiH

Dana 12.01.2024. godine u Mostaru održan je okrugli sto na temu Reforme u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U okviru projekta BFE Business Friendly Environment koji se provodi u zemljama Zapadnog Balkana, svaka od zemalja je sačinila analizu reformi koje su usvojene i pokazale se uspješnim i doprinijele su povoljnom poslovnom okruženju.

Za područje FBiH, partner u ovom projektu je Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH.

Okrugli sto je organizovao REDAH u saradnji sa Asocijacijom poduzetnika Hercegovine.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Privredne/gospodarske komore FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Asocijacije poduztenika Hercegovine, Drvnog klastera Hercegovine, predstavnici privatnog sektora, te predstavnici NALED-a iz Srbije.

Uzimajući u obzir stanje u FBiH i mogućnost repliciranja i primjene reformi u FBiH, na okruglom stolu su predstavljene relevantne reforme koje su usvojene u drugim ekonomijama, te je vođena rasprava o predloženim reformama, od kojih će se odabrati 1-3 reforme koje mogu značajno doprinijeti povoljnijem poslovnom okruženju u Federaciji BiH.

Aktivnost je dio projekta Establishing business Friendly Environment Platform in WB6.

Projekat će iskoristiti ove potencijale, a prije svega potrebu za bližom saradnjom između ekonomija Zapadnog Balkana, kao i primjere dobre prakse ostvarene unutar BFC SEE Mreže.

Partnerstvo za konkurentni region (CORE Partnerstvo ) u ekonomijama regiona je platforma nastala u okviru zajedničkog projekta Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, NALED-a i članova BFC SEE Mreže sa ciljem unapređenja uslova poslovanja, ubrzanja privrednog rasta i pospješivanja procesa evropskih integracija u regionu za dobrobit svih građana.

1 scaled


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.