Održan online sastanak predstavnika partnera i škola iz BiH i Crne Gore

Dana 26.01.2021. godine, održan je online sastanak partnera na projektu „Obrazovanje za održivi razvoj UNESCO baštine“. i predstavnika osnovnih škola koje su korisnici projekta.
Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO EKO CENTAR Delfin iz Kotora, Asocijacije za ekonomksi razvoj REDAH Mostar, ravnatelj Treće osnovne škole Mostar i direktorica osnovne škole „ Veljko Drobnjaković „ iz Risna u Crnoj Gori. , te pedagozi i nastavnici iz ovih škola.

Tema sastanka je je pregled dosadašnjih aktivnosti provedenih u projektu, sa posebnim osvrtom na reakcije učenika iz njihovih škola. Svi učesnici su iznijeli pozitivne stavove, te su komentirali zadovoljstvo učenika u učestvovanju u ovakvim projektima, koji im omogućuju dodatna saznanja ,ali i komunikaciju sa učenicima iz drugih zemalja. Na žalost, i ovaj projekt je doživio određene izmjene zbog pandemije virusa COVID-19 čime su onemogućena putovanja učenika i ostvarivanje direktnih kontakta. Poseban osvrt je bio na predstojeće aktivnosti koje učenici treba da provedu, te da ih putem online komunikacije razmjene sa svojim vršnjacima iz susjedne zemlje.
Projekat se realizuje od 15.08.2020. do 15.03.2021. godine, a saradnici na projektu, osim učenika i djelatnika PO Polog Treće osnovne škole Mostar su i učenici i djelatnici OŠ „Veljko Drobnjaković„ iz Risna u Crnoj Gori, zatim djelatnici gradske uprave Grada Mostara i Opštine Kotor. Projektne aktivnosti se provode uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.
Cilj projekta „Obrazovanje za održivi razvoj UNESCO baštine„ je doprinijeti realizaciji nacionalnih ciljeva u obrazovanju za održivi razvoj, kroz povezivanje mladih i sprovođenje neformalnog edukativnog programa o održivom razvoju, zaštiti životne sredine, prirodnim i kulturnim resursima i klimatskim promjenama, za učenike/ce i nastavnike/ce u dvije obrazovne institucije na području opštine Kotor i grada Mostara
Nevladina organizacija EKO CENTAR Delfin iz Kotora i Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar provode projekat u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.