Održan prvi dan radionice Škole agroturizma/ruralnog turizma

U četvrtak 15.4.2021,. godine, REDAH je održao prvu od ukupno 4 radionice Škole agroturizma.
Radionici su osim prisutnih na samoj lokaciji imala i učesnike koji su se priključili online.
Radionica je održana na poljoprivrednom gazdinstvu -ruralni turizam vlasništvo gospodina Miroslava Kisina, na lokaciji sela Tuli, Grad Trebinje. Gospodin Kisin je na radionici predstavio učesnicima svoja iskustva u agroturizmu, izazove sa kojima se susreće i daljnje planove za razvoj svojih usluga.
Značajan doprinos radionici po pojedinim temama, online uključivanjem, dali su i eksperti iz razvojnih agencija RRA Zlatibor iz Užica, RRA Jug iz Niša, te ekspert SWG-a iz Banja Luke.

Na radionici su obrađene sljedeće teme:
1. Razvoj lanaca vrijednosti u agroturizmu
2. Pravna regulativa
3. Objekti i prostori u agroturizmu/ruralnom turizmu
4. Načela upravljanja

REDAH uz podršku Regional Rural Development Standing Working Group (SWG RRD) organizuje Školu agroturizma/ruralnog turizma za korisnike na području Hercegovine. Namijenjena za trenutne davaoce usluga i za potencijalne davaoce (poljoprivredna gazdinstva, obrte itd.).
Škola je bazirana na 32 modula koji su razvijeni kroz projekt LANDS u sklopu ERASMUS+ programa. U projektu je ukupno učestvovalo 15 partnera ( 10 fakulteta, 4 razvojne agencije i 1 NGO) iz BiH, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunije i Grčke.
Svrha obuke je poboljšanje i povećanje diversifikacija poljoprivredne proizvodnje i ruralne ekonomije korištenjem vlastitih resursa, resursa u okruženju i trendova u turizmu, te pružanje novih ili poboljšavanje postojećih usluga u sektoru agroturizma/ruralnog turizma
Naredna radionica će biti održana u četvrtak 22.4.2021. od 09-15 h, na lokaciji motel Hutovo blato u parku prirode Hutovo blato, Čapljina. U samom parku su uređene pješačke , edukativne staze o flori i fauni, inače se tu još organizuju vožnje čamcem, foto safari, uređene su biciklistička i pješačka staza, itd.
Tog dana će se obraditi sljedeće teme:
1. Uređenje eksterijera i interijera
2. Upravljanje financijama
3. Poslovno planiranje
4. Priprema programa aktivnosti

Zainteresovani za obuku mogu se prijaviti popunjavanjem i slanjem obrasca prijave koji se može pronaći na sljedećem LINK-u.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.