Održana 14. sjednica Skupštine REDAH-a

U zgradi gradske vijećnice Grada Mostara je u četvrtak 9.12.2021. godine održana 14. redovna sjednica Skupštine Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH-a.
Skupštini je prisustvovalo 19 od 25 članova Skupštine sa prostora Hercegovine od čega je bilo prisutno 16 načelnika/gradonačelnika ili njihovih opunomoćenika i tri predstavnika udruženja. Skupština je usvojila izvještaje o prethodnom radu Upravnog odbora i REDAH-a.

Ova sjednica Skupštine je bila i izborna tako da je na četverogodišnji mandat izabrano novo predsjedništvo Skupštine i novi Upravni odbor REDAH-a. Za predsjednika Skupštine je izabran gospodin Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara te po jedan podpredsjednik sa područja HNK/Ž i istočnog dijela Republike Srpske. Također je izabrano devet novih članova Upravnog odbora,  a većina članova Upravnog odbora su načelnici /gradonačelnici sa područja tri kantona/županije u FBiH i Republike Srpske.

Na Skupštini je izražena potreba za daljim radom REDAH-a na podršci lokalnom i regionalnom razvoju i nastavku ekonomskog razvoja Hercegovine u suradnji sa jedinicama lokalne uprave, privatnim i nevladinim sektorom.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.