Održana radionica „Upravljanja projektnim ciklusom“

Tokom prošle sedmice održana je trodnevna radionica „Upravljanja projektnim ciklusom“ u okviru projekta ENVISION koji podržava šest nevladinih organizacija koje se bave socijalno ugroženim osobama, dječjim pravima, pravima Roma itd., a koji provodi Save the Children.

Radionica je namijenjena zaposlenicima organizacija Altruist Mostar, Defendologija Nikšić i Centar za prava djeteta Crne Gore Podgorica,  sa ciljem da ojačaju svoje kapacitete, unaprijede svoja znanja u ovom području čime povećavaju sposobnost provedbe projekata. Učesnici radionice će dobiti stručne materijale i certifikate o pohađanju radionice.

Na radionici su obrađene teme koje se odnose na pripremu, pisanje i implementaciju projektnih aplikacija. Cilj radionice je da učesnici usvoje znanja o cjelokupnom projektnom ciklusu, počevši od analize i identifikacije projektnih ideja, preko izrade projektnih aplikacija do implementacije projekata i upoznavanja sa procedurama raznih donatora.

Obuka za upravljanje projektnim ciklusom je  bazirana na kombinaciji  teoretskog rada sa praktičnim radom u sklopu koje je urađen  kostur nekoliko projektnih ideja baziranim na njihovim strategijama razvoja koji su razvijeni u proteklom periodu kroz ovaj projekt.

Tokom obuke učesnici su se upoznali  sa:

  • fazama projektnog ciklusa,
  • razlikom između procesa programiranja i procesa izrade projekata,
  • koracima koji prethode izradi projekta,
  • izradom matrice logičkog okvira,
  • formuliranjem projekta i izradom budžeta projekta,

 

Redah će i dalje nastaviti pomagati ove organizaciju u pripremi projektnih aplikacija na neki od poziva koji se očekuju.

1 1 2 1 3 1 4 1 5 scaled


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.