OLIVA – hercegovačko ekstra djevičansko maslinovo ulje

U kamenoj oazi gospodarstva obitelji Milićević koje grije hercegovačko sunce udomaćila se i maslina, mitska biljka simbol Mediterana, zdravlja, gastronomskog užitka. Posjeta mjestu gdje nastaje Oliva otkrit će Vam tajne posebnosti zelenog zlata – ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Na putu između Čapljine i Međugorja u Hercegovini, ugnijezdilo se malo poljoprivredno gospodarstvo „Oliva“ koje kombinira obiteljsku radišnost sa najboljom industrijskom praksom da proizvede najfinije ekstra djevičansko maslinovo ulje. Obitelj Milićević se proizvodnjom ekstra djevičanskog maslinovog ulja bavi od 2007. godine. U svojoj ponudi nude ulje ručno branih plodova i prerađenih unutar 24h i šampioni su međunarodne manifestacije maslinara i uljara Noćnjak, 2019.godine održane u Neumu. 2000 stabala maslina proizvedu 3-4 tone maslinovog ulja vrhunske kakvoće. Da njihovo ulje bude posebno, pobrinula se mala tajna - prerada maslina odvija se odmah nakon berbe dok su plodovi najsvježiji.

 

Oliva hercegovačko ekstra djevičansko maslinovo ulje najbolji je primjer što se sve u Hercegovini može napraviti kada se ispravno ulože novac i znanje te iskoristi se sve ono što ova zemlja pruža. Nevjerojatna mediteranska klima, hranjivo tlo, veliki broj sunčanih dana i obiteljska tradicija proizvede najuspješnije 100 % organske plodove masline.
Krš pretvorili u maslinik
Maslinik se počeo podizati 2007. godine a posađen je 2008. godine na brdskom terenu s ekspozicijom prema jugu, rekultivirali krš i pretvorili ga u obradivo zemljište. Zatim je uslijedila sadnja mješovitih sorti maslina, domaće Oblice, Istarske bjelice, Lastovke pa zatim i introducirana Leccina i Pendolina. Obiteljska tvrtka „Oliva“ raspolaže s 2000 stabala maslina o kojima brinu svi članovi obitelji. Na godišnjoj razini bude proizvedeno 3-4 tone maslinovog ulja, što ovisi o godini, ponekad bude i više od predviđenog. Tajna uspjeha i vrhunske kakvoće njihovog ulja je pravodobna berba i prerada odmah nakon berbe.
Bez obzira na kojem mjestu nabavite ulje Oliva, svaka kap ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja izrazit će svaku minutu hercegovačkog sunca i krša koje stvara unikatnu aromu i okus, što ga čini prepoznatljivim kao dodatku svim jelima. S Oliva maslinovim uljem možete raditi što god vam vaše kulinarsko umijeće dozvoli, kao što Milićevići svaku sortu vješto stvaraju u zeleno tekuće zlato.
Svestrana obitelj Milićević uz trgovinu mješovite robe catering za svadbe i maslinarstvo bavi se i poljoprivrednom proizvodnjom domaćeg vina, suhih smokava, soka od šipka, zdravog čaja od lista maslina, također posjeduju svoju trgovinu i catering.
Obiđite ovo posebno obiteljsko gospodarstvo u posjeti Hercegovine!
Pođete li u pravu Čapljine u pohode prema ovom hercegovačkom obiteljskom gospodarsku i njihovim maslinicima možete otići i na kanu safari na Trebižatu i svratiti na arheološko nalazište Gabela. Uz ulje „ Oliva“ obogatili ste svoje putovanje jednom bitnom hercegovačkom zlatnom delicijom.
Obitelj Milićević je definitivno na pravi način iskoristila dar prirode , hercegovačku zemlju, kamen, vodu i sunce i zahvaljujući mnoštvu truda i rada i došli su do maslinovog ulja vrhunske kvalitete. Dokazali su da nije potrebno ići u Dalmaciju da bi se došlo do kvalitetnog domaćeg ulja, 100 % prirodnog maslinovog ulja s intenzivno zelenom bojom, voćnog mirisa i pikantnog okusa. Uživajte u zlatnim kapljicama Hercegovine!
Možete nas pronaći na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/MaslinovoUljeOliveOil
https://www.instagram.com/oliva_maslinovoulje/


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.