Organizovana radionica “Razvoj turističkog proizvoda”

U sklopu projekta „ĆIRO – Staza svjetske baštine“, REDAH je održao radionicu „Razvoj turističkog proizvoda”.
Radionica je održana 2.3.2022. godine u prostorijama JU Radimlja u Stocu.
Trening je organizovan za aktere u turizmu sa područja Stoca, Čapljine i Ravnog.
Cilj radionice je kroz interaktivni rad razviti turističke proizvode koji će biti uvršteni u ponudu.

Rezultat obuke je razvoj novih turističkih proizvoda koji će se ponuditi na tržištu, a koji će objediniti kulturne, istorijske i prirodne atrakcije, uvezujući smještajne, ugostiteljske objekte, objekte certificirane prema Bike Friendly Standardu, muzeje, atrakcije, outdoor usluge, male biznise koji nude domaće poljoprivredne proizvode, kušaonice, vinarije i ostale davaoce usluga na ovom području.
Projekt „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“, koji finansira Evropska unija i Vlada SR Njemačke, promovira kulturalni turizam i turizam na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Ravno, Čapljinu i Mostar. Cilj projekta je izvršiti utjecaj na povećanje broja posjetitelja i poboljšanje lokalnog gospodarstva, kreiranjem i uvezivanjem sadržaja i ponude duž biciklističke staze.

Projekat „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“ traje 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 738.000 KM od čega Evropska unija i Vlada SR Njemačke sufinansira 590.000 KM kroz EU4Business projekat. Vodeći realizator projekta je Asocijacija za ekonomski/gospodarski razvoj REDAH.

Projekat provode Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, grad Čapljina, općine Stolac i Ravno, te turistička agencija Kula Turist iz Počitelja, a krajnji korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća, turoperatori, turističke organizacije, udruge, lokalni hoteli, moteli restorani i sportski klubovi.
EU4Business, s ciljem jačanja ekonomije BiH, potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentiranih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business financira Evropska unija sa 15 miliona eura i Savezna Republika Njemačka sa 1,1 miliona eura. EU4Business zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.
Za više informacija o projektu „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“ posjetite: www.redah.ba, a za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.