Otvoren pristup programu ''Evropa za građane''

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine je prije nekoliko dana objavilo informaciju da je Bosna i Hercegovina potpisala Memorandum o razumijevanju kojim je pristupila programu ''Evropa za građane''.

Program ''Evropa za građane'' je program Evropske Unije koji putem različitih projekata podržava uključivanje građana u proces evropskih integracija, jačanje evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Evropskoj Uniji, te jačanje međusobnog razumijevanja i tolerancije između evropskih građana.

 

Važno je napomenuti da je 1. rok za apliciranje sa projektnim prijedlozima već 1. septembar / rujan 2012. godine i rezervisan je za sljedeće aktivnosti odnosno mjere:

Aktivnost 1. - Mjera 1.1 Sastanci građana bratimljenih gradova (klikni ovdje)

Aktivnost 1. - Mjera 1.2 Mreža bratimljenih gradova (klikni ovdje)

Podnositelji projektnih prijedloga za navedene mjere mogu biti lokalni organi vlasti (općina, grad) i organizacije civilnog društva koje koje imaju odobrenje lokalnih organa vlasti ili su u saradnji sa lokalnim organima vlasti.

Za sve dodatne informacije i detalje može se koristiti programiski vodič (klikni ovdje)

Program ''Evropa za građane'' sadrži cijeli niz aktivnosti i mjera koje će takođe biti otvorene za apliciranje u narednom periodu. Klikni ovdje za zvaničnu stranicu na kojoj se mogu pronaći informacije o navedenom programu.

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.