Pitanja i odgovori za javni poziv za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta „Credo Hercegovina“ za sektor turizma


Pitanja i odgovori za Javni poziv objavljen 30.04.2013.

1. Pitanje:

 

Molimo Vas za informaciju da li se uzimaju u obzir kao uvjet i uposlenici firme koji su na ugovor  o privremenim/povremenim poslovima?Naime, naša firma ima dva stalna uposlenika i još pet uposlenika koji su na ugovoru o privremenim/povremenim poslovima, pa da li imamo pravo prijave na javni poziv?

 

Odgovor:

Korisnici projekata za dodjelu grantova unutar ovoga poziva su mikro, mala i srednja poduzeća registrirana unutar sektora Turizma i to na području neke od općina iz regije Hercegovina (Mostar, Jablanica, Prozor/Rama, Čitluk, Stolac, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Livno, Tomislavgrad, Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko, Berkovići, Nevesinje, Kupres, Istočni Mostar, Neum, Ravno, Čapljina i Konjic), uz uvjet da imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika, uz iznimku koja vrijedi za hotele/motele, koji trebaju imati najmanje deset zaposlenih radnika, kao i turističke agencije koje trebaju imati najmanje tri zaposlena radnika.

 

U prilog tome uvjetu aplikanti u prilogu aplikaciji među dodatnom dokumentacijom dostavljaju i Listu osiguranih lica obveznika izdanu od Porezne uprave.

 

Pitanja i odgovori za Javni poziv objavljen 19.03.2013.

 

1. Pitanje:

Poštovani,

S obzirom da se bavimo  hodočasničkim turizmom,molim vas lijepo da mi pošaljete informacije , komu se treba obratiti u svezi poticaja za ovaj sektor.

Odgovor:

Svu projektnu dokumentaciju možete vidjeti i preuzeti sa naših web stranica www.redah.ba i ric.redah.ba (rubrika Aktualnosti).

Unutar Priručnika za korisnike objašnjeni su uvjeti prijave na ovaj Javni poziv.

2. Pitanje

Poštovani,

moj prijatelj ima registrirani obrt -pansion u mostaru vezan za usluge noćenja i usluge ishrane.

Trenutno ima 3 uposlena, ali do konca aprila 2013 uposlit će još novih djelatnika.

Pitamo može li aplicirati za grant sredstva u oblasti turizma.

 

Odgovor:

Poštovani,

kompletnu projektnu dokumentaciju treba dostaviti najkasnije do 19.04.2013., prema pravilima objavljenim u priručniku, na adresu REDAH-a poštom ili osobno.

Potrebno je da aplikant do dana slanja svoje aplikacije ima dovoljan broj zaposlenih prema uvjetima Javnog poziva.

3. Pitanje:

 

Poštovani;

U objavi Javnog poziva 19.03 iz oblasti turizma  postavili ste uslove da aplikant mora imati 10,5 ili 3 stalno zaposlena radnika.Po postavljenim uslovima mi smo zaključili da na Javni poziv mogu aplicirati samo profitabilne organizacije.Molimo da nam odgovorite  na pitanje

1.  Dali  na Javni poziv iz oblasti turizma mogu aplicirati NVO ili Udruženje gradjana-neprofitne organizacije ako u sklopu organizacije nema stalno zaposlenih ?

2.  Dali raspisujete javne pozive za NVO ili Udruženja građana iz oblasti turizma,avanturističkog turizma,sporta ,Regionalne saradnje i sl.?

Odgovor:

 

1. Prema pravilima na ovaj Javni poziv mogu aplicirati samo MSP registrirani unutar sektora turizma i to na području neke od općina iz regije Hercegovina, uz uvjet da imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika (uz iznimku koja vrijedi za hotele/motele, koji trebaju imati najmanje deset zaposlenih radnika, kao i turističke agencije koje trebaju imati najmanje tri zaposlena radnika).

2.  Trenutno je ovo naš jedini otvoren Javni poziv i zadnji unutar projekta Credo, a za buduće planove (unutar naših ostalih projekata) možete kontaktirati gospodina Ivicu Sivrića, voditelja sektora turizma kao i voditelja našega Centra za Ruralni razvoj i poljoprivredu, na broj telefona 036/ 480-936.

4. Pitanje:

 

Vlasnik tvrtke iz čapljine, trenutno ima svadbeni salon te kafe restoran. U  opisu poslova po rješenu navedeni su poslovi i iz turističke djelatnosti.

Ovim se poslovima želi u narednom periodu baviti. Ima li pravo na aplikaciju iz domena turizma.

Odgovor:

 

 

Prema članu 2.1.1. Priručnika za korisnike unutar ovoga Javnog poziva prihvatljivi podnositelji projektnih prijedloga (korisnici koji mogu

konkurirati) su MSP registrirani unutar sektora turizma na području neke od općina iz regije Hercegovina, uz uvjet da imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika, uz iznimku koja vrijedi za hotele/motele, koji trebaju imati najmanje deset zaposlenih radnika, kao i turističke agencije koje trebaju imati najmanje tri zaposlena radnika.

 

 

5. Pitanje:

Zanima me da li grant sredstva koja dodjeljujete važe i za ugostiteljske objekte?

Odgovor:

 

Prema članu 2.1.1. Priručnika za korisnike unutar ovoga Javnog poziva prihvatljivi podnositelji projektnih prijedloga (korisnici koji mogu konkurirati) su MSP registrirani unutar sektora turizma na području neke od općina iz regije Hercegovina, uz uvjet da imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika, uz iznimku koja vrijedi za hotele/motele, koji trebaju imati najmanje deset zaposlenih radnika, kao i turističke agencije koje trebaju imati najmanje tri zaposlena radnika.

 

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.