Počela obuka Pokreni svoj posao

03.11.2022. godine počela je u Mostaru obuka na temu „Pokreni svoj posao“ u okviru projekta „Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru“.

Obuke se izvode po metodologiji Međunarodne organizacije rada. Ukupno trajanje obuke je 3 dana i to: 03.11.; 10.11. i 17.11.2022. godine.

Obuka uključuje teoretski i praktični dio, a učesnici obuke će  za svoju poslovnu ideju kreirati biznis plan.

Tokom 3 dana, kandidati će imati priliku usvojiti nova znanja za razvoj poslovne ideje i objedinjavanje poslovnog plana. Edukacijski program će obuhvatiti sljedeće teme: Plan  poslovanja, konsolidiranje poslovne ideje, marketing plan, zapošljavanje, organizacija i upravljanje, nabavka, utvrđivanje troškova proizvoda i usluga, finansijsko planiranje, početni kapital i dorada poslovnog  plana.

Nakon završene obuke, stručna komisija će izvršiti procjenu najmanje 8 najboljih biznis ideja/biznis planova za pokretanje biznisa koji će dobiti podršku kroz:

  • Grant sredstva do 9.150,00 KM,
  • Savjetodavna i stručna podrška.

REDAH u partnerstvu sa  Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ/HNK, započinje provedbu projekta „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

1 scaled 2 3 4


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.