Počeo tečaj za sommeliere prve razine

 

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH, u sklopu svojih aktivnosti na razvitku i promociji turizma u Hercegovini, organizirala je trodnevni tečaj za sommeliere 1. razine, koji se održava u razdoblju od 07.-09. prosinca 2010. godine  u Etno selu Herceg u Međugorju u trajanju od 9.00 do 17.00 sati. Tečaj je organiziran pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zaštite okoliša i turizma i projekta FIRMA, koji financiraju Američka i Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj USAID i SIDA.

REDAH je organizirao ovaj tečaj u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, koji je također član Svjetske udruge sommeliera. Predavači na tečaju su vrsni sommelieri,  gosp. Sandi Paris, višestruki prvak Hrvatske i voditelj edukacije pri Hrvatskom sommelier klubu, te Darko Baretić, stručni suradnik – ekspert s područja enogastronomije. Uz sommeliere predavanja vode i priznati enolozi te ostali eksperti s područja sommelierstva.

S obzirom da je Hercegovina turistička regija, te ujedno i jedina vinska regija u Bosni i Hercegovini, REDAH ovim tečajem želi poboljšati kvalitetu turističke ponude, te promovirati enogastronomiju kao dio turističke ponude Hercegovine, kao i poboljšati kulturu pijenja i služenja vina. Tečaj je namijenjen ugostiteljskim objektima, restoranima i hotelima, te vinskim podrumima koji su dio postojećih turističkih tura ili će biti dio budućih turističkih proizvoda koji se budu razvijali u Hercegovini.

Nakon završenog trodnevnog seminara početkom iduće godine upriličit će se i ispit za polaznike tečaja, te će se uspješnim polaznicima dodijeliti potvrda o završenom tečaju za sommeliere prve razine.

etno delo somm 1

 

 

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.