Poziv na radionicu ''Priprema projektnih prijedloga prema metodologiji Evropske Unije''

REDAH u okviru svoje Praktične škole regionalnog razvoja nastavlja sa edukativnim aktivnostima vezanim za unapređenje kapaciteta i znanja u Hercegovini kako bi se što bolje iskoristili pretpristupni fondovi Evropske Unije. Ovim putem Vas pozivamo na dvodnevnu radionicu o pripremi i pisanju projekata na pozive Evropske Unije koja će biti održana u četvrtak 12.07.2012. godine i petak 13.07.2012. godine. Radionica će se održati u prostorijama REDAH-ovog Centra za ruralni razvitak i poljoprivredu na Buni kod Mostara s početkom u 10.00 sati.

Radi se o istoj radionici koja je održana prošlog mjeseca te je zbog velikog interesa polaznika REDAH odlučio organizirati ovu dodatnu radionicu za sve zainteresirane koji nisu mogli prisustvovati prvoj radionici.

Cilj radionice je da učesnici usvoje znanja o EU procedurama i procesu izrade projektnih aplikacija, sa naglaskom na praktični rad u izradi projektnih dokumenata. Na radionici će biti obrađene teme koje se odnose na pripremu i pisanje projekata te proces apliciranja na pozive Evropske Unije.

Prijava za učešće na radionici se nalazi u prilogu ovog poziva. Prijave treba popuniti i poslati zajedno sa uplatnicom participacije REDAH-u najkasnije do petka 06.07.2012. godine na fax: 036/557-211, e-mail: [email protected] ili donijeti u prostorije REDAH-a na adresi Bulevar narodne revolucije broj 17 u Mostaru.

Participacija za učešće na radionici po učesniku iznosi 100 KM. Uplata se može izvršiti u Unicredit  banci na račun REDAH-a broj 3381002250653871 s naznakom ''Uplata participacije za troškove radionice REDAH-a''.

Broj učesnika iz jedne institucije je ograničen na 3 osobe maksimalno. Imajući u vidu ograničen broj mjesta ukoliko bude veliki broj prijava REDAH će organizirati dodatnu radionicu.

Radionica traje od 10.00 do 15.30 sati. U toku trajanja radionice predviđene su dvije pauze svaki dan.

 

Program radionice:

1. dan

Fondovi Evropske Unije

Mogućnosti apliciranja

Priprema i prijava projekta

Sadržaj projektne aplikacije

Izrada logičkog okvira

Izrada budžeta

Analiza primjera odobrene aplikacije

2. dan

Praktična vježba kroz rad u grupama – izrada logičkog okvira i prezentacija grupa

Praktična vježba kroz rad u grupama – izrada budžeta i prezentacija grupa

Pitanja, komentari, dodatna pojašnjenja

Prijavu za radionicu možete preuzeti ovdje.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.