Predsjednik sektorskog odbora za metal proglašen menadžerom godine.

U Sarajevu je uz prisustvo nekoliko stotina najuspješnijih menadžera iz desetak zemalja Europe i većeg broja gospodarskih, političkih i javnih osoba iz BIH i regije, održan tradicionalni 28. izbor najuspješnijih menadžera i kompanija Jugoistočne i srednje Europe u 2013. godini.

 

Dobitnik najvišeg priznanja, prema izboru Neovisne agencije  Europskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager, za najmenadžera i najkompaniju za 2013. godine je mostarac Ivan Knezović i poduzeće SIK d.o.o. iz Mostara, kojemu je uručena najveća menadžerska nagrada regije kao rezultat europske kvalitete, razvoja i ukupno ostvarenih rezultata ovog poduzeća. O rezultatima pozitivnog poslovanja ovog metaloprerađivačkog poduzeća, koje koristi najsofisticiranije tehnologije u obradi metala, najbolje govori podatak da se izvoz s 58 posto ranijih godina popeo na 98 posto u prvih 10 mjeseci prošle godine.

Povećanje opsega posla, rezultiralo je i povećanjem broja radnika, neprestano se ulaže u novu, modernu tehnologiju, a sve to omogućilo je i pronalazak novih poslovnih partnera. Naime SIK d.o.o. je dugogodišnji izvoznik u zemlje poput Švicarske, Njemačke, Švedske i Norveške.

G. Ivan Knezović je predsjednik sektorskog obora za metal osnovanog unutar CREDO Hercegovina projekta koji financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida a provodi Asocijacija za gospodarski razvitak – REDAH. Poduzeće SIK d.o.o. je ujedno i korisnik Grant sheme Razvojnog fonda CREDO projekta unutar koje je proveden projekt ''Unapređenja pogona za izradu dijelova visoke kvalitete'', koji je za cilj imao povećanje kvalitete proizvoda i opsega posla uvođenjem novih tehnologija, te upošljavanje novih radnika.

Međunarodna neovisna agencija Direkcija za izbor menadžera godine je jedini međunarodni i neovisni autoritet na području regije jugoistočne i srednje Europe. Prisutna je u oko 30 zemalja regije.

Ova neovisna agencija, na osnovi strogih kriterija, vrši identifikaciju, imenovanje i afirmaciju izuzetnih menadžera i najuspješnijih kompanija, analizira ostvarenja najuspješnijih i prepoznaje one koji ostvaruju znatno više od ostalih, te ih nagrađuje visoko priznatim statusom "menadžer godine".

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO