PRODUŽAVA SE TRAJANJE JAVNOG POZIVA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE U IT SEKTORU

Produžava se trajanje javnog poziva do 11.12.2023. godine do 15 h.

Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ poziva nezaposlene  osobe da se prijave za učešće u programu obuke u IT sektoru i time povećaju mogućnost zapošljavanja.

Ako se nalazite na evidenciji službe za zapošljavanje na području Hercegovine i minimalno srednju stručnu spremu, ovo je odlična prilika da usavršite svoja znanja i osposobite se za zanimanja QA (Quality Assurance) tester i wordpress developer te time značajno povećate svoju mogućnost zapošljavanja u najbrže rastućem sektoru, IT sektoru.

Obuka koja će uključivati i teoriju i praksu održavati će se na Sveučilištu u Mostaru i IT odjelu d.o.o. Mostar. Uslov za dobivanje zvaničnog uvjerenja/certifikata kojeg će izdati Sveučilište u Mostaru je redovno pohađanje obuka.

Potpuni tekst javnog poziva možete pronaći  ovdje REDAH LEP Mostar - Javni poziv za stručne obuke do 11 12 2023

Kandidat može sudjelovati samo u jednoj od navedenih obuka za zapošljavanje koje se provode kroz ovaj projekt.

Aplikacijski obrazac možete naći na linku https://docs.google.com/forms/d/1uGb06n41jhyYdPftWFan7cgOd6m5_p3eMK0VOEDOF9U/edit

Rok za podnošenje prijava je 11.12.2023. u 15:00 sati.

Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ koji provodi Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa  Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK“, trajati će 21 mjesec a ukupna vrijednost mu je 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za 8 nezaposlenih osoba koje registruju svoj biznis.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

 

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba  i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube)


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.