Program „Prilika Plus“ – JAVNI POZIV

Pozivamo poslodavce, organizacije/institucije koje zastupaju interese poslodavaca, pružatelje obuka kao i aktere na tržištu rada, odnosno aktere tržišnog lanca vrijednosti iz oblasti neformalnog obrazovanja odraslih da prisustvuju konferenciji koju organiziramo povodom početka implementacije programa PrilikaPlus – Ulaganjem u ljude do veće konkurentnosti. Konferencija će se održati u hotelu „Sarajevo“ u Sarajevu u petak, 04.03.2011. godine sa početkom u 09:30 sati.

Program Prilika Plus financiran od strane Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) implementira konzorcij koji čine Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske (RARS) i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH). Osnovna svrha programa je razvoj i uvođenje inovacija unutar sektora neformalnog obrazovanja s ciljem poboljšanja usklađenosti znanja i vještina radnika sa potrebama poduzeća.

Konferencija je prilika da postavimo osnovne smjernice za implementaciju programa za stručno usavršavanje radne snage koja će kvalitetno i dugoročno zadovoljavati potrebe poslodavaca. Svi učesnici će učestvovati u radu tri tematske grupe, s ciljem davanja komentara i prijedloga za poduzimanje neophodnih aktivnosti na poboljšanju funkcioniranja ovog lanca. Aktivnosti koje definiramo na ovom skupu trebaju da doprinosu dugoročnoj održivosti privrede BiH kroz adekvatan razvoj ljudskih resursa, povećanja ukupne zaposlenosti i sposobnosti zapošljavanja kao i radi uspostavljanja trajne i efikasne komunikacije aktera ovog lanca.

Prijavu za učešće na konferenciji možete uraditi na dva načina:

1. Popunite kratki formular na http://www.surveymonkey.com/s/H365VSX, ili

2. Popunite zahtjev koji možete dobiti kod kontakt osoba i pošaljite na [email protected] ili na faks broj: 036/ 580 121.

Kontakt osobe za dodatna pitanja:

Nevzet Sefo, Ana Perić, REDAH, Tel: 036/ 580 121

Za sve učesnike koji dolaze izvan kantona Sarajevo projekat snosi troškove smještaja u hotelu “Sarajevo” te troškove prijevoza.

Molimo vas da učešće na konferenciji potvrdite do srijede, 02.03.2011. godine do 14:00 sati.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.