Usluge eksperta za biciklizam i Bike Friendly Standard za projekat Cycling Rural
Trajanje: 2020-22 
Vrijednost: 7,500.00
Financira: IPA CBC MN-BH

REDAH je za Ured za europske integracije pri Vladi Županije Zapadnohercegovačke organizirao obuke za biciklističke vodiče, u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“
Obuka je organizirana zbog izražene potrebe za uslugama profesionalnih vodiča, nastale proširenjem novih biciklističkih tura u okviru cikloturističke ponude projekta „Cycling Rural“, a sudionici su bili članovi biciklističkih klubova, te entuzijasti, iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Predavači na obuci su bili dugogodišnji članovi Udruge za promociju i popularizaciju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, a sve u cilju povezivanja turističkih kapaciteta ove regije kroz sportsko-rekreativni biciklizam, odnosno cikloturizam.godine. Osim toga, REDAH je obavio proces certifikacije prema Bike Freindly standardu za različite kategorije objekata na projektnom području.
Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba je trajala 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.
Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.