"PrilikaPlus"- Ulaganjem u ljude do veće konkurentnosti

 

Grad Sarajevo u petak je bio domaćin radnom sastanku u okviru Programa "PrilikaPlus" – Ulaganjem u ljude do veće konkurentnosti.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici više od 20 uspješnih bosanskohercegovačkih kompanija, kao i predstavnici Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Univerziteta u Sarajevu.

Program "PrilikaPlus" provode Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske (RARS) i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i suradnju.

 

Svrha Programa "PrilikaPlus" je razvoj i uvođenje inovacija u sektoru neformalnog obrazovanja.

U ime Grada Sarajeva prisutnima su se obratili zamjenici gradonačelnika Miroslav Živanović i Igor Kamočaji, koji su naglasili ulogu i značaj neformalnog obrazovanja u procesu zadovoljavanja potreba poslodavaca za specifičnim vještinama i sposobnostima njihovih kadrova.

Projekt-menadžer programa Nikola Dragović je prisutne upoznao o cilju Programa, a to je da omogući svima koji traže novi ili bolji posao da steknu potrebne vještine i sposobnosti.

Uvođenjem specifičnih mehanizama edukacije i obuke, poslodavci i zajednica bi imali više šanse da dođu do adekvatne, energične i fleksibilne radne snage, i na taj način bi povećali vlastitu konkurentnost.

Tijekom radnog sastanka, predstavnici kompanija su ukazali na ključne nedostajuće vještine njihovih uposlenih kao i na potrebe za specifičnim vještinama budućih uposlenika.

Sljedeći korak programa "PrilikaPlus" je da se iskazane konkretne potrebe pretvore u odgovarajuće programe obuke koji će biti provedeni u suradnji s svim osposobljenim organizacijama i institucijama u BiH.

 

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.