Radionica strateškog planiranja turističkog klastera Hercegovine

U podrumima Andrija u Paoči, općina Čitluk, u organizaciji Redaha održana je radionica „Izrada strateškog plana klastera Hercegovina“. Radionica je financirana od strane njemačke agencije za međunarodnu suradnju Giz,uz potporu švedske agencije Sida i japanske agenencije JIca.Radionici je prisustvalo 12 predstavnika turističkih kompanija i agencija sa prostora cijele Hercegovine. Predavač i facilitator radionice bio je gospodin Zrinski Pelajić sa suradnicom Danijelom.

Metodologija radionice je participativni pristup i aktivno učešće prisutnih u svim koracima izrade nacrta strateškog plana budućeg klastera turističkih aktera iz Hercegovine. Ova radionica samo je jedna u nizu aktivnosti Redah-a i Regionalnog odbora za turizam u Hercegovini ka daljem organizovanju ovog sektora, prvenstveno uspostavom i registracijom klastera. Sljedeća radionica dogovorena je za novembar, kada će se razmatrati nacrt strateškog plana i razviti akcioni plan za 2014. godinu.
Drugi dio dana bio je također radni. Raspravljalo se o aktivnostima vezanima uz Jica projekt „Medjunarodni turistički koridori Hercegovine“, a teme su bile organizacija Kušanja mladog vina u  Čitluku i Trebinju, kao i rasprava o posjeti turističkim sajmovima u Varšavi, Londonu i Berlinu.
Na kraju su gosti obišli podrume Andrija te se, uz degustaciju vina, upoznali sa radom ovog člana odbora.

radionica turisticki klaster1

radionica turisticki klaster2

radionica turisticki klaster3


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.