REDAH dobio priznanje za podršku sajmu Dani trešnje 2012

Na ovogodišnjem desetom jubilarnom sajmu Dani trešnje 2012, agencija REDAH je dobila plaketu Zlatna Trešnja, za doprinos organizaciji sajma i podršku u stručnom dijelu sajma.

REDAH je podržao sajamske aktivnosti organizacijom, angažmanom odgovarajućih eksperata, te obradio teme ruralnog turizma, voćarstva, pčelarstva, povrtlarstva i marketinga, i to kroz dva panela: prvog dana sajma, 24. svibnja 2012. održan je modul Značaj turizma u ruralnom razvoju, dok su drugog dana, 25 svibnja 2012, održana predavanja o perspektivi poljoprivredne proizvodnje. Prisutnima je približen integralni pristup u ruralnom razvoju lokalnih zajednica, koji podrazumijeva principe i metodologije na kojim počiva EU politika ruralnog razvoja, a koji podrazumijeva jak i presudan uticaj lokalnih zajednica u identificiranju prioriteta, te aktivno učešće u provedbi projekta na lokalnoj razini.

Posebno je bitno, da se akteri ruralnog razvoja, upoznaju sa potrebom shvatanja ruralnog razvoja kao sveobuhvatnog pristupa, i koji poljoprivredne djelatnosti uzima u obzir kao samo jedan od segmenata razvoja, dok se diverzifikacijom djelatnosti, daje značaj i drugim nepoljoprivrednim poslovima, koji su bitni za razvoj zajednice.


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© - Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. |
This site is registered on wpml.org as a development site.