REDAH održao obuku Računovodstvo na farmi

REDAH-ov  Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu održao je dvodnevno predavanje „ Računovodstvo na farmi“, za poljoprivrednike sa područja općine Konjic.

Predavanja su održana 20 i 21.01.2011. u  Konjicu, uz prisustvo 28 poljoprivrednih proizvođača, a  organizovana su u partnerstvu sa Udruženjem LINK Mostar, u sklopu  projekta FARMA, kojeg finansiraju USAID i SIDA.

Trenutna praksa je takva da veoma mali broj poljoprivrednika vodi evidencije kako fizičke-o samoj proizvodnji i agrotehničkim operacijama, tako i finansijske-rashodi, prihodi, profitabilnost.

To rezultira lošim planiranjem i upravljanjem poljoprivrednim imanjima, te istovremeno ne pruža mogućnost analize efikasnosti i ekonomičnosti pojedinih proizvodnji.

Stručnjaci REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) su uz korištenje interaktivnih vježbi pokušali poljoprivrednicima približiti ovu temu te ih tako na vrijeme  pripremiti za naredni period kada će vođenje ovakvih evidencija biti i zakonska obaveza i ujedno preduslov za dobijanje domaćih i međunarodnih poticaja.

U četvrtak, 27.01.2011. s početkom u 09,00 h, u sali općinskog vijeća Konjic, planiran je nastavak ove aktivnosti uz rad jedan na jedan, te nakon toga svečana dodjela certifikata uspješnim polaznicima obuke.

crrp2
crrp4
crrp5


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.